Nieuws  
 

Wethouder Eric Hercules van Texel nam gisteren het eerste oplaadpunt voor elektrische auto's in gebruik. Hij kwam naar het Profile Tyrecenter Texel aan de Bernhardlaan in Den Burg om dit heuglijke feit te vieren in een elektrische Tesla sportwagen.

Onder de naam PurElectric startte Profile Tyrecenter onlangs haar nieuwe Strategie voor Elektrische Voertuigen. De EV-strategie is erop gericht de ervaringen van het elektrische rijden breed te delen, elektrische auto's te onderhouden en een landelijk netwerk van oplaadpunten uit te rollen. "Twee Tesla roadsters geven ePower aan onze nieuwe campagne. Een witte in Nederland en een rode in Vlaanderen gaan ons helpen bij de promotie van onze campagne", aldus Luc van Bussel, CEO van de landelijke organisatie.

Proeftuin Texel

Profile Tyrecenter Texel is een van de eerste franchisenemers die dit initiatief opvolgt en actief met duurzame mobiliteit aan het werk is gegaan. "Vorig jaar namen wij deel aan het project ‘Proeftuin Texel Elektrisch Rijden' met 26 ondernemers, omdat wij daadwerkelijk mee willen werken aan een duurzame toekomst en niet gaan zitten afwachten," aldus directeur Ben Rentenaar. "Zeker op een eiland als Texel, waar de zorg voor de natuur ons met de paplepel is ingegeven."

Profile Tyrecenter Texel beschikt al 2 jaar over een 100% elektrische auto die de klanten mee krijgen als vervangend vervoer. "Omdat wij ook Opel-dealer zijn en binnenkort de elektrische Opel Ampera op de markt komt zijn wij zeer geïnteresseerd in duurzame mobiliteit."

Ook PvdA wethouder Hercules was in zijn nopjes met het initiatief van Rentenaar: "Er is inmiddels een flink aantal elektrische auto's op Texel en als wethouder op het gebied van onder meer Duurzaamheid en Economie juich ik een dergelijke aanpak van innovatieve ondernemingen van harte toe!"

De ingebruikname van de oplaadpaal was ook al een primeur: de wethouder maakte met de 100% elektrische Tesla sportwagen een rondje over Texel. "Geweldig zo'n fluisterstille en emissievrije sportwagen; en dat terwijl de prestaties spectaculair zijn," vertelde de wethouder enthousiast na zijn kennismaking met sportief èn duurzaam autorijden.

Plaats op:
Datum: 14 september 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Profile Tyrecenter Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
11-05-2010 Nieuws Proeftuinen hybride en elektrisch rijden bekend
07-06-2011 Nieuws ABS Den Elzen aan de laadpaal
23-06-2011 Nieuws Westcord Hotel Delft neemt eerste oplaadpaal in gebruik
11-08-2011 Nieuws Alwaysbemobile lanceert elektrisch platform
03-09-2018 Nieuws Heuver neemt Profile Tyrecenter Schouten in Venlo over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.