Nieuws  
 

Het Kenniscentrum Werk & Vervoer van CNV, FNV en MHP gaat in 2012 nog een jaar door met zijn werk. Daar hebben het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het Platform Slim Werken Slim Reizen mee ingestemd. Het Kenniscentrum ondersteunt ondernemingsraden, vakbondsonderhandelaars en kaderleden om goede afspraken te maken over Het Nieuwe Werken, invloed op werktijden, thuiswerken en duurzame mobiliteit.

Het Kenniscentrum heeft in ongeveer zeventig organisaties en sectoren initiatieven van werknemers ondersteund die bijdragen aan slim werken en slim reizen. Er zijn belevingsonderzoeken gedaan, cao-afspraken gemaakt en ondernemingsraden begeleid met name op het thema HNW.

Het Kenniscentrum wil echter nog meer massa maken onder meer ook in het MKB. Verder wil het Kenniscentrum ertoe bijdragen dat de expertise en instrumenten stevig verankerd zijn in de aangesloten bonden.

Het verzoek om een jaar langer door te gaan kwam ook uit het platform Slim Werken Slim Reizen (www.slimwerkenslimreizen.nl). Dit platform heeft de ambitie om ervoor te zorgen dat eind 2012 2 miljoen werknemers in staat zijn om slim te werken en slim te reizen. Daartoe worden beeldbepalende bedrijven - de B50 - en regionale overheden ingezet. Er zal echter ook een impuls 'van onderaf' moeten zijn. Het Kenniscentrum kan die rol goed vervullen.

 

 

Plaats op:
Datum: 21 september 2011
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Kenniscentrum Werk & Vervoer
Gerelateerde artikelen  
08-10-2010 Nieuws Slim werken en slim reizen in regeerakkoord
24-09-2012 Nieuws Radiuz reisadvies-app voor Regio Stedendriehoek
08-05-2011 Nieuws HNW Monitor gelanceerd
17-04-2012 Nieuws Aftrap 52 filevrije dagen op Week van de Ondernemer
27-03-2013 Nieuws Tien voorbeelden hoe een mobiliteitsbudget in te voeren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.