Nieuws  

Het ministerie van Infrastructuur & Milieu stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van waterstofstations. Nu zijn er in Nederland nog maar twee, dat moeten er snel meer worden. Dat zei minister Melanie Schultz vandaag tijdens de opening van ecomobiel 2011.

Op de Toyota stand, temidden van de net gelanceerde hybride Toyota Prius plugin en de Prius Wagon Full Hybrid prees Schultz de inspanningen van de autoindustrie om de CO2 te verminderen. "Op deze vakbeurs voor groene mobiliteit zie je dat bijna alle merken met een hybride, elektrisch of anderszins groene oplossing komen. Nederland telt nu 40.000 hybrides. Daar komt nog een lawine aan nieuwe modellen bij. Dat heeft een positief effect op de CO2-uitstoot. Eenzelfde ontwikkeling zie ik voor de waterstofauto. Om het ‘kip-ei probleem' voor te zijn, stellen we 5 miljoen beschikbaar om vulpunten te realiseren".

Nederland waterstofwalhalla

Nederland moet samen met Duitsland zelfs het voortouw nemen met betrekking tot mobiliteit en waterstof. "Nederland mag wat mij betreft een waterstofwalhalla worden. Wij hebben in de Botlek één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa. We zijn volop bekend met waterstof met betrekking tot industriele toepassingen. Dat is een goede startpositie. Binnen 3 a 4 jaar zouden auto's en vrachtwagens op waterstof kunnen rijden. Laten we die tussenliggende periode zo goed mogelijk gebruiken", aldus de minister.

Overigens zal de waterstofauto ook fiscaal gestimuleerd moeten worden, benadrukt de bewindspersoon. Concreet zijn alle plannen echter nog niet. Schultz riep het bedrijfsleven en regionale overheden op om met plannen te komen. Die zouden dan in het voorjaar 2012 behandeld kunnen worden.

Plaats op:
Datum: 27 september 2011
Categorie: Overheid
Gerelateerde artikelen  
09-10-2012 Nieuws Minister op ecomobiel: volhouden en doorzetten
30-09-2013 Nieuws Toyota opent symposium over waterstof tijdens ecomobiel
06-08-2013 Nieuws Toyota opnieuw hoofdsponsor ecomobiel
14-09-2011 Achtergrondartikelen Op ecomobiel worden zaken gedaan
18-04-2013 Nieuws Toyota bereikt mijlpaal: 5 miljoen hybride auto's
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.