Nieuws  

De BMW 5-serie is verkozen tot zakenauto van het jaar 2012. Op de tweede plek - op forse afstand - eindigde de Volkswagen Polo, op drie de Fiat 500. Runner up is de Lexus CT200h. Deze sleepte de AMbitieprijs in de wacht. De winnaars werden vandaag bekend gemaakt op het Driving Business Event van het vakblad Automobiel Management.

De uitslag laat zien dat zakenauto's allang niet meer alleen uit de D- en E-segmenten komen. Hoewel de 5-serie wel een overtuigende winnaar was, meldt de jury. De BMW werd vooral verkozen om het uitstekende innovatieve Efficient Dynamics, waarmee het Duitse merk duurzaamheid en sportiviteit (en marketing) weet te combineren. Eerder dit jaar won de 5-serie ook al de Lease Car Of The Year verkiezing georganiseerd door ING Car Lease.

Democratisering van de zakenauto

Dat de twee andere winnaars uit respectievelijk het B-segment en het A-segment komen onderstreept de democratisering van de zakenauto: ze zijn geliefd bij werknemers, werkgevers, leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders vanwege hun uitstekende prijs-prestatieverhouding. Ze zijn zuinig, worden graag gezien en hebben een hoge restwaarde.

Runner up in de zakelijke markt werd de hybride Lexus CT200h. De jury was onder de indruk van de snelheid waarmee het Japanse premiummerk de compacte Lexus in relatief grote getale in de markt heeft weten te zetten, op een manier die ook acceptabel is voor de zakelijke markt. Wel is men benieuwd naar de prestaties van het dun bezaaide dealernetwerk voor Lexus in Nederland. Met elf vestigingen is het een van de kleinste dealercorpsen. Dat deze jury geloof heeft in meer duurzame vervoersoplossingen blijkt ook uit de tweede plaats voor de Nissan Leaf. Deze elektrische auto kreeg het volste vertrouwen van de vakjury.

De jury bestaat uit directieleden van de vier grootste leasemaatschappijen in Nederland, vier grote (inter)nationale fleetowners en vier autojournalisten en wordt voorgezeten door hoofdredacteur Peter Brouwer van het vakblad Automobiel Management, initiator van de prijs.

Plaats op:
Datum: 28 september 2011
Bron: Automobiel Management
Gerelateerde artikelen  
26-09-2012 Nieuws Ford Focus Zakenauto van het Jaar 2013
19-09-2013 Nieuws BMW 3-serie Zakenauto van het Jaar 2014
30-09-2010 Nieuws CitroŽn C4 Picasso Zakenauto van het Jaar 2011
30-06-2011 Achtergrondartikelen Doe mee aan Nationaal Zakenauto Onderzoek 2011
30-09-2010 Nieuws Renault Trafic Bestelauto van het Jaar 2011
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.