Nieuws  

Leasemaatschappij Athlon Car Lease heeft gisteren de deuren geopend van haar nieuwe Athlon Flex Centre, onder de rook van Schiphol. Klanten van Athlon kunnen hier gebruik maken van de 7 vergaderzalen en talrijke flexwerkplekken. Waaronder zelfs een ruimte ingericht als directiekantoor. De leasemaatschappij wil met dit centrum ‘handen en voeten' geven aan het aanbieden van duurzame mobiliteit. "Een leasemaatschappij moet vernieuwen".

Op de kosten van de inrichting is zeker niet bespaard: het geheel ziet er uiterst modern en trendy uit, voorzien van alle luxe zoals smartboards en video-conferencing apparatuur. Daarbij ligt de nadruk op duurzaamheid; zelfs de planten zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Armand van Veen, Algemeen Directeur van Athlon Car Lease, licht toe waarom Athlon deze stap heeft gezet: "Wij wilden graag onze verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan de CO2-reductie in Nederland. Door dit Athlon Flex Centre wordt het makkelijker om files te vermijden, en kunnen collega's of zakelijke contacten elkaar ontmoeten op een goed bereikbare plek. We faciliteren onze klanten op een nieuwe manier, die helemaal past bij onze filosofie van duurzaamheid. Mooi meegenomen is dat het contact met onze leaserijders niet uitsluitend meer gaat over administratieve details!"

Overigens is dit mogelijk de eerste in een rij van meer ‘Flex Centre's' van Athlon. Van Veen: "We verwachten voor de eerste maand een bezettingsgraad tussen de 40% en 50%. Als het goed loopt, is het zeker niet ondenkbaar dat op meer plaatsen in Nederland een Athlon Flex Centre komt."

Mobiliteitsbudget

Met dit Flex Centre wil Athlon Car Lease zich als voorloper positioneren in de ontwikkelingen in de mobiliteit van vandaag de dag. Al eerder had de leasemaatschappij een visie neergelegd over mobiliteit. Het komt voornamelijk uit de koker van Hans Blink, ceo van Athlon International. De visie heeft onder andere geresulteerd in een vijfstappenplan die klanten moet bewegen duurzame mobiliteit vorm te geven. "Het klinkt natuurlijk vreemd dat je als leasemaatschappij je klanten adviseert om minder autokilometers te maken. Dat een mobiliteitsbudget soms een betere oplossing is dan een leaseauto. Ook wij als Athlon kennen een dergelijk mobiliteitsbudget. Maar mobiliteit moet je anno 2011 breed zien. Het woon-werkverkeer hoort er bijvoorbeeld ook bij. Op die manier verbreden we ook ons potentieel", aldus Blink.

Een leasemaatschappij moet vernieuwen, vindt Blink. Het Flex Center is er een eerste voorbeeld van. Maar ook de oprichting van een eigen consultancy-tak, eveneens sinds deze maand van start, moet Athlon verder ‘branden' als mobiliteitsoplosser. Binnenkort een interview met Blink over zijn visie.

De ruimtes: Meet, Drive, Park

Bij Athlon Flex Centre zijn 7 vergaderzalen te boeken met namen als ‘Travel' en ‘Walk', afgeleid van de stijlvolle zwart-wit fotografie die de muren bekleedt. Kleurrijk is ‘Departure', de vergaderruimte 2.0, zonder tafel maar mét stoelen en poefen van ontwerper Arne Jacobsen. Ook is er een chique board room, zijn er flex- en kort-werkplekken met privacy-bevorderend en arboproof design en ‘bila'-zitjes waar je zonder reserveren even kunt overleggen. Op diverse plekken wordt de ruimte gesierd met Artemide-lampen in de vorm van vliegtuigvleugels. Het warme hart van het geheel wordt gevormd door het Werkcafé, met hoge overlegtafels, ‘teletubbie-lampen', duurzame koffie en een biologische lunch.

'Mummy'-planten en elektrische laadpalen

De overall inrichting is verzorgd door partner Ahrend, de enige gecertificeerde cradle to cradle company en breed erkend als de meest duurzame inrichter van flexibele werk-, leer- en leefomgevingen van Europa. Naast de hippe Ahrend Loungescape, een geluidsdempende flex-stoel voor 1 persoon, zijn misschien wel het meest opmerkelijk de ‘mummy'-planten: een duurzame, 100% biologisch afbreekbare plant die geen water nodig heeft en verrassend levend oogt. Athlon stimuleert haar klanten om met elektrisch vervoer te komen; zowel voor fietsen als voor auto's staan elektrische laadpalen gereed in de parkeergarage, gerealiseerd door pandeigenaar Chipshol.

Plaats op:
Datum: 5 oktober 2011
Categorie: Mobiliteit, Het Nieuwe Werken
Gerelateerde artikelen  
08-05-2013 Nieuws Athlon Flex Centre genomineerd voor beste flexcenter
25-01-2012 Nieuws Athlon Car Lease hoofdsponsor Hulphond Nederland
06-11-2012 Nieuws Athlon verzorgt eerste testritten Tesla Model S
25-05-2011 Nieuws Armand van Veen nieuwe directeur Athlon Nederland
12-08-2011 Nieuws Van Roij verlaat Athlon International
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.