Nieuws  
 

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stuurt binnenkort een voorstel naar de Tweede Kamer om de huidige arboregels beter te laten aansluiten bij de praktijk. De Arbowet is op dat punt verouderd.

Onder de huidige wetgeving moet een werkgever voldoen aan de zogenoemde zorgplicht. Werkgevers dienen werknemers bijvoorbeeld schriftelijk op de hoogte te stellen van de regels omtrent het thuiswerken. Onderdeel van de zorgplicht houdt ook in dat het bedrijf moet zorgen voor een goede werkplek van de werknemer. Dat betekent: een goede stoel, tafel en verlichting. Mochten werknemers beeldschermen en computers nodig hebben voor het werk, dan gelden dezelfde vereisten als voor de inrichting op kantoor.

Minder strikt

Thuiswerken is tegenwoordig steeds meer in trek. Door de komst van communicatiemiddelen zoals een laptop en een iPad is het ook steeds makkelijker voor een werknemer om thuis te werken. Daarnaast kunnen de werknemers via internet ook steeds makkelijker op het netwerk van de onderneming. Het gevolg is wel dat werknemers niet per se achter hun bureau hoeven te zitten om te werken. De huidige Arbowet is hier nog niet op voorbereid. De minister wil nu de regels voor thuiswerken minder strikt maken, zodat thuiswerken daar beter in geregeld is. Op dit moment is nog niet bekend hoe deze wijzigingen er precies uit gaan zien.

Plaats op:
Datum: 7 oktober 2011
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Ministerie Sociale Zaken
Gerelateerde artikelen  
11-10-2011 Nieuws Soepeler arboregels telewerken vanaf 2012
09-09-2011 Nieuws CDA en GL: recht op flexibel werk vanaf 2013
10-08-2011 Nieuws Wetsvoorstel flexibel werken naar Kamer
28-11-2012 Nieuws Thuiswerken grote invloed op C02-uitstoot
30-12-2007 Nieuws Werkgever moet rookvrije lease-auto garanderen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.