Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Werken buiten het bedrijf, bijvoorbeeld in een internetcafé, wordt makkelijker door iets soepeler regels over arbeidsomstandigheden. Zo is de baas straks niet meer verantwoordelijk voor noodverlichting als de werknemer buiten in de tuin de administratie doorneemt of voor oordoppen als snel even in de stationshal stukken worden doorgenomen.

Dat heeft staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) maandag 10 oktober in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De soepeler arboregels gelden al bij thuiswerken, maar vanaf 1 juli 2012 ook op andere plekken buiten het bedrijf.

Zowel het kabinet als de Kamer ijvert voor meer flexibiliteit in de werkplek en in arbeidstijden om mensen meer aan het werk te krijgen en om arbeid beter met zorgtaken thuis te laten combineren. Zo hebben regeringspartij CDA en oppositiepartij GroenLinks onlangs samen een initiatiefwetsvoorstel ingediend om werknemers het recht te geven op flexibele werktijden en telewerken.

Plaats op:
Datum: 11 oktober 2011
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Over Het Nieuwe Werken
Gerelateerde artikelen  
10-08-2011 Nieuws Wetsvoorstel flexibel werken naar Kamer
09-09-2011 Nieuws CDA en GL: recht op flexibel werk vanaf 2013
07-10-2011 Nieuws Kamp werkt aan nieuwe arboregels voor thuiswerken
09-03-2011 Nieuws D66 pleit voor 'thuiswerkfonds' tegen files
05-09-2012 Nieuws Helft werknemers wil flexwerkplek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.