Nieuws  

BMW presenteert de nieuwe BMW 3 Serie, volgens eigen zeggen de eerste premium benzine zakensedan die in aanmerking komt voor 20 procent bijtelling. Dat geldt voor de benzinegestookte 320i automaat maar ook voor de 320d EfficientDynamics Edition (nu ook als automaat leverbaar). In de herfst 2012 komt er tevens een hybride variant op de markt.

De nieuwe BMW 3 Serie wordt medio februari geïntroduceerd met twee dieselmotoren: BMW 320d, 320d EfficientDynamics Edition en twee benzinemotoren: 328i en zescilinder 335i. Kort daarna volgen de BMW 316d en 318d en de BMW 320i.

Elk van deze modellen is standaard uitgerust met BMW EfficientDynamics oplossingen. Van Brake Energy Regeneration en Auto Start Stop, uitgekiende gewichtsbesparingen tot aerodynamische vervolmaking. Eén van de innovaties is de ECO PRO modus; met een druk zorgt het systeem voor aangepaste response van gaspedaal en transmissie, geoptimaliseerde schakelmomenten en een aangepaste functioneren van verwarming en airconditioning.

De bestuurder kan daaraan bijdragen door de ECO PRO tips op te volgen en de verbruikshistorie te bekijken. De beloning komt in de vorm van extra kilometers waarmee de actieradius wordt vergroot. Afhankelijk van de eigen rijstijl zijn in de ECO PRO modus brandstofbesparingen tot wel 20 procent mogelijk, aldus BMW.

Online met BMW ConnectedDrive

De 3 Serie krijgt ook ConnectedDrive aan boord, het online dienstenpakket van BMW. Waaronder Google Local Search, infotainment: nieuws/weer en buienradar en veiligheid: eCall.

Met BMW Online en Concierge Call heeft de bestuurder altijd actuele informatie over de bestemming - horeca, shopping, POI's - als een reisleider die altijd aanspreekbaar is.

Met het noodoproepsysteem eCall kunnen hulpdiensten bij een ongeval gewaarschuwd worden. Lane Departure Warning met Collision Warning kijken altijd mee. Met Surround View en een Rear View camera ziet de bestuurder alles waarvoor hij of zijn vroeger moest uitstappen.

Voor het eerst ook leverbaar in de BMW 3 Serie is het Head-Up Display. Met behulp van een full-colour TFT-scherm wordt de belangrijkste informatie in het directe blikveld van de bestuurder geprojecteerd. Het BMW Head-Up Display toont bijvoorbeeld de snelheid en navigatie-aanwijzingen. Intussen kan de blik op de weg en het verkeer gericht blijven, waardoor het display bijdraagt aan veiliger rijden.

Hybride

Op de hybrideversie is het nog tot de herfst van 2012 wachten. Het is dan ook nu nog niet bekend welke aandrijflijn BMW in de wagen hangt. Vast staat dat de ActiveHybrid ook op puur elektrische energie kan rijden, zij het een beperkt aantal kilometers.  

Voor meer informatie, kijk in onze rubriek leasetoppers of bekijk het filmpje.

Plaats op:
Datum: 14 oktober 2011
Bron: BMW Group Nederland - BMW
Gerelateerde artikelen  
16-12-2010 Nieuws BMW 320d Touring in 20% bijtelling
29-03-2011 Nieuws Nieuwe generatie head-op display van Pioneer
26-02-2010 Nieuws BMW Concept 5 Serie ActiveHybrid: maximaal rendement
09-09-2011 Nieuws Emergency Call leverbaar met BMW ConnectedDrive
07-10-2010 Nieuws BMW presenteert de bijna zelfrijdende en zelfdenkende auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.