Nieuws  
 

Als het Nieuwe Werken goed doordacht wordt opgezet, betaalt de investering zich altijd terug en is een combinatie met duurzaamheid prima mogelijk. Dat concludeert adviesbureau Berenschot na een recent gehouden bijeenkomst over het Nieuwe Werken van de zognaamde High Level Group. Dat is in Nederland het belangrijkste platform voor project- en programmamanagers HNW.

CO2-uitstoot

De door Berenschot georganiseerde meeting stond in het teken van duurzame kantorenbouw en kantoorinrichting. Dit onderwerp werd aan de hand van een aantal praktijkcases en discussie belicht. Volgens adviseur Edwin Lambregts van Berenschot heeft een combinatie van duurzaamheid met moderne manieren van werken positieve effecten op de drie P's: people, planet en profit.

"Door het aantal vierkante meters kantoorruimte terug te dringen en werknemers meer keuze te geven in waar en wanneer zij werken, kunnen kosten worden bespaard. Ook het energieverbruik en de CO2 uitstoot nemen drastisch af. Bovendien leidt een nieuwe en vrijere manier van werken tot tevredener en productievere werknemers", aldus Lambregts, die de bijeenkomst samen met Karl Riesebosch van Tensor organiseerde.

Betrokkenheid topmanagement

Eén van de sprekers was huisvestingsadviseur Michel de Haan van Procore. Hij benadrukte dat bedrijven die met duurzaamheid en Het Nieuwe Werken aan de slag gaan goed moeten bedenken welke stijl van kantoorinrichting bij hen past. Zowel in look & feel als in functionaliteit moet het gebouw uitstralen waar de organisatie voor staat. Het is zaak dat medewerkers én klanten zich er in herkennen.

Duidelijk werd dat Het Nieuwe Werken staat of valt met een stevige betrokkenheid van het topmanagement. Over de aanpak die vervolgens gevolgd moet worden verschillen de meningen. De ene organisatie kiest voor de organische weg, terwijl andere geloven in een strak geredigeerde aanpak vanuit één centraal concept.

Plaats op:
Datum: 18 oktober 2011
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Berenschot Groep B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-04-2011 Nieuws VNF bijeenkomst in teken van effectiever werken
22-06-2011 Nieuws Verhoging productiviteit door HNW niet aangetoond
22-04-2011 Nieuws 'Het Nieuwe Werken krijgt breder draagvlak'
02-06-2010 Nieuws Recessie stimuleert nieuwe manieren van werken
31-08-2012 Nieuws Rhenoy: eerste demontagebedrijf MVO-gecertificeerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.