Nieuws  
 

Een derde van Nederlandse autobezitters rijdt niet in de auto waarin ze zou wíllen rijden. Vooral mannen zouden liever een andere willen. Dat blijkt uit onderzoek door onlinemarktonderzoeksbureau No Ties/Peil.nl in opdracht van Uitgeverij Haystack naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Wat je rijdt ben je zelf' van Erwin Wijman. "Er gaapt een kloof tussen autobezit en autowens."

Wat je rijdt ben je zelfWat blijkt verder uit het onderzoek? 38 Procent van de Nederlandse autobezitters heeft niet de auto die hij of zij graag zou willen hebben. Op de vraag ‘Welke auto zou u het liefste willen hebben' antwoordt slechts 40 procent ‘De auto die ik nu heb'.

Bij mannen is dat nog sterker dan bij vrouwen: slechts 35 procent van de mannelijke autobezitters wil de auto die hij nu heeft.

Porsche is veel begeerd

Het onderzoek toont aan dat mensen smachten naar een Audi, BMW of Volvo (samen goed voor 26 procent) en ook naar exotische auto's. Veel automobilisten willen graag een Porsche (4%),Aston Martin (2%), Jaguar (2%), Bugatti, Corvette, Maserati of Lamborghini (alle 1%). Ter vergelijking: van de ondervraagde automobilisten heeft minder dan 1 procent daadwerkelijk een Porsche.

Opmerkelijk is de lage positie van Mercedes op de begeerlijkheidsladder: slechts ruim 2 procent van de autobezitters wil liever een Mercedes dan zijn huidige auto. Dat komt exact overeen met het percentage dat nu al een Mercedes bezit. Mercedes valt dus helemaal samen met zichzelf.

Hebben de buren de juiste auto?

De vraag: ‘Vindt u dat de auto van de buren bij hen past?' wordt door de Nederlandse autobezitters volmondig beaamd: 92 procent antwoordt ja.

Van de ‘nee'-zeggers is de helft nogal jaloers, zo blijkt uit hun toelichting. ‘Mercedes is een te dure auto voor iemand die zo goedkoop huurt', zegt een respondent. Een ander: ‘Te hip voor bejaarden'. En: ‘Meneer doet nogal hoog uit de lucht'.

Het vaakst wordt geoordeeld dat de auto van de buren ‘te groot' is (15 procent). Andere oordelen: ‘Beetje een aso-bak, maar op zich zijn ze ook wel een beetje aso, dus misschien past de auto ook weer wel'; ‘ouder echtpaar met iets te blitse auto'; 'het is een beetje tokkie-achtige familie'. Of de buurvrouw kan helemaal niet rijden: ‘Ze is niet geschikt om auto te rijden. Zelfs dit kleine bakje krijgt ze niet in een parkeervak waar ik een trekker plus oplegger inparkeer'.

Plaats op:
Datum: 31 oktober 2011
Categorie: Reclame & Sponsoring
Bron: uitgeverij Haystack
Gerelateerde artikelen  
05-04-2009 Nieuws Prijs nog steeds de doorslaggevende factor vlgs onderzoek ING
18-10-2013 Nieuws Its the car, stupid!
19-02-2019 Nieuws Kwart Nederlanders houdt stuur liever in eigen hand
20-05-2016 Nieuws Twee derde Nederlanders: liever tweedehands leaseauto dan hogere bijtelling
06-07-2016 Nieuws Nederlandse man rijdt liever dakloos dan vrouw
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.