Nieuws  

Op dit moment introduceren de Nederlandse Kia-dealers de nieuwe Kia Rio, wat ook voor de zakelijke markt een veelbelovende auto is. Maar ook zonder deze nieuwe troef is Kia sinds vorige maand doorgedrongen tot de top10 van de verkoopranglijst.

In het nieuwe hoofdkantoor van Kia Motors Nederland in Breukelen ging eind vorige maand dan ook de vlag in top. De Kia-verkopen groeien wereldwijd maand na maand en ook Nederland volgt die opwaartse trend.

Geen windeieren

Kia RioCumulatief verkocht Kia Motors Nederland dit jaar in ons land 19.443 auto's, terwijl Kia in de afgelopen maand oktober met 2.459 verkopen doordrong in de top tien van Nederland. "En daar willen we zeker blijven," zegt Thomas Pril, director Sales van Kia Motors Nederland. "Met deze klassering maken wij onze eigen ambities volledig waar!"

De nieuwe Rio zal naar verwachting Kia geen windeieren leggen; ook niet wat zakelijke registraties betreft. De auto is er namelijk in 14% bijtelling (1.1 CRDi en 1.2 CVVT)

Vrijstelling BPM

De nieuwe Kia Picanto, sinds mei in Nederland op de markt, is razendsnel uit de startblokken gekomen. Tot nu toe verkocht Kia Motors Nederland al 7.697 Picanto's en dit trendy Kia-model draagt in belangrijke mate bij aan de toptien positie.

Een positie die verder verstevigd zal worden door de komst van de 3-deursuitvoering van de Kia Picanto. Deze versie heeft een compleet eigen, sportief design. In lijn met de 5-deurs Picanto kan de 3-deurs uitvoering rekenen op dezelfde vrijstelling van BPM en wegenbelasting.

Sterk dealernetwerk

Een stevige pijler onder het succes van Kia Motors heet het distributienetwerk in Nederland te zijn. De importeur zegt voortdurend intensief geïnvesteerd te hebben in een sterk dealernet en dat proces is nog steeds in volle gang.

De Kia-dealers vormen dan ook een belangrijke schakel, meldt Berry Leerentveld, voorzitter van de Kia-dealervereniging. "Alle Kia-dealers tonen een grote inzet om het Kia-succes verder te vergroten. Een belangrijk platform wordt natuurlijk gevormd door het ijzersterke modelprogramma dat voortdurend wordt vernieuwd, maar zonder een professioneel netwerk van vakkundige dealers kom je nergens. Wij zijn verheugd met de top tien notering van ons merk en zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet."

Plaats op:
Datum: 2 november 2011
Bron: Kia Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
03-11-2011 Nieuws Directeur Cor Baltus verlaat Kia Motors Nederland
15-08-2011 Nieuws Wereldwijde verkoopstijging Kia Motors in juli 15%
04-11-2011 Nieuws Knipping nieuwe marketingdirecteur Kia Motors Nederland
02-01-2012 Nieuws Verstoep nieuwe directeur Kia Motors Nederland
12-01-2011 Nieuws Kia Motors Nederland bekroont 10 'topdealers'
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.