Nieuws  
 

Bij de aftrap van de Week van Het Nieuwe Werken (7 november) wijst Hoffmann Bedrijfsrecherche op het belang van het zogenaamde Doordachte Werken (HDW). Ofwel: het doordacht begeleiden en faciliteren van HNW. Dit is cruciaal omdat frauderen de afgelopen jaren steeds gemakkelijker lijkt te zijn geworden.

Dat laatste blijkt onder andere uit de in juni 2011 gepubliceerde Hoffmann Statistiek over HNW 'Fraude was nog nooit zo makkelijk'

HDW-checklist

Flexibel werken, ofwel tijd- en plaatsonafhankelijk werken, wint snel terrein maar kan enorme onvoorziene risico's met zich meebrengen. Bijvoorbeeld op het gebied van de ICT-security. Om de risico's te ondervangen heeft Hoffmann de HDW-checklist opgesteld. Hiermee kunnen organisaties een juiste focus krijgen op advisering en preventie, zegt Hoffmann.

Bij HNW staan zelfsturing en vertrouwen centraal. Dit in tegenstelling tot de huidige organisatievormen met de nadruk op controle, regels, starheid en structuren. De omslag hiernaar brengt vragen met zich mee zoals hoe borg ik integriteit in mijn organisatie? En hoe krijg ik mijn medewerkers mee in een security- en risicobewustzijn?

Kritische informatie

De risico's van HNW hebben ook met toegangscontrole en bedrijfshulpverlening te maken. En met de beschikbaarheid van organisatiedata voor thuiswerkers; kritische informatie ligt sneller op straat.

Hoffmann ziet het als een belangrijke taak om de overstap naar HNW goed te begeleiden. Daarom is er de uitgebreide checklist waarmee organisaties snel inzicht moeten krijgen in hun specifieke risico's en de daarbij behorende beheersmaatregelen.

Wegrestaurant

De lijst bestaat uit praktische vragen, zoals hoe ziet de thuiswerkplek eruit en welke eisen mogen daaraan worden gesteld? Of welke afspraken maakt u met uw werknemer als hij niet thuis werkt maar op een buitenlocatie via het Wifi-netwerk van een wegrestaurant?

Plaats op:
Datum: 4 november 2011
Categorie: Het Nieuwe Werken
Bron: Hoffmann Bedrijfsrecherche
Gerelateerde artikelen  
10-05-2011 Nieuws Kenniscentrum komt met thuiswerk checklist
26-10-2017 Achtergrondartikelen Privacy en de GDPR, vooruit lopen of achterover leunen?
02-04-2013 Nieuws Nieuwe aanbestedingswet voor meer overheidsopdrachten
02-06-2010 Nieuws Recessie stimuleert nieuwe manieren van werken
02-06-2016 Nieuws Renault wapent zich tegen cybersecurity aanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.