Nieuws  

De nieuwe 1.3 liter SKYACTIV-G benzinemotor van Mazda Motor Corporation heeft in Japan de 'Technology of the Year 2012' Award ontvangen van de RJC. De SKYACTIV-G 1.3 litDe nieuwe 1.3 liter SKYACTIV-G benzinemotorer wordt in Japan gebruikt in de Mazda Demio (Mazda2), voor de Japanse markt.

De RJC, Automotive Researchers' en Journalists Conference, is een non-profit organisatie in Japan die zich sinds 1990 bezighoudt met de ontwikkeling van de automobielindustrie door middel van verschillende activiteiten, waaronder de jaarlijkse toekenning van prijzen aan de beste auto's (Car of the Year) en technologische ontwikkelingen.

Het is de vierde keer dat Mazda deze prestigieuze prijs in de wacht sleept. Eerder won de Miller-cycle motor, geïntroduceerd in de Eunos 800, in 1993 deze prijs, later in 2003 de Renesis rotatiemotor in de Mazda RX-8 en in 2009 ontving het innovatieve en unieke i-stop start-stop-syteem van Mazda deze prestigieuze award.

Europese maatstaf

De SKYACTIV-G 1.3 liter benzinemotor beschikt over de hoogste compressieverhouding ter wereld, wat resulteert in een buitengewoon hoge efficiëntie, vooral bij zware belasting in combinatie met lage toerentallen.

Om een onregelmatige verbranding (pingelen) tegen te gaan, een onvermijdbaar gevolg bij motoren met extreem hoge compressieverhoudingen, is de SKYACTIV-G 1.3 voorzien van een aantal nieuwe technologieën, waaronder speciale holle zuigerkoppen voor een optimale verbranding en multipointinjectie voor een meer nauwkeurige brandstofinjectie.

De eerste Europese Mazda die voorzien is van het volledige pakket aan nieuwe SKYACTIV technologieën (waar uiteindelijk volgens Mazda ook fleetowners van gaan profiteren) is de Mazda CX-5, die begin volgend jaar in Nederland bij de dealers staat. Deze compleet nieuwe compacte crossover SUV moet de Europese maatstaf worden op het gebied van brandstofverbruik en emissies.

Plaats op:
Datum: 17 november 2011
Categorie: Awards, Technologie & Innovatie
Bron: Mazda Motor Nederland
Gerelateerde artikelen  
13-09-2011 Nieuws Mazda met SKYACTIV technologie op IAA
11-02-2016 Twee premières van Mazda in Genève
22-07-2013 Nieuws Testrit Mazda3: Hiroshima - Frankfurt (IAA 2013)
05-03-2018 Nieuws Nieuwe benzinemotoren als alternatief voor diesels
10-08-2011 Nieuws Mazda: fleetowners gebaat bij nieuwe Skyactiv-techniek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.