Nieuws  
 

TAXI-E verzorgt sinds 16 november met de elektrische Nissan LEAF taxidiensten in Amsterdam, Amstelveen en Schiphol. De taxivloot telt op dit moment twintig exemplaren.

Taxi-EHet nieuwe bedrijf wil met de elektrische taxidiensten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in Amsterdam en tegelijkertijd gunstige tarieven en een nieuw niveau van dienstverlening introduceren.

Plaatselijke emissies

De keuze voor de elektrische auto als taxi hangt nauw samen met de slechte luchtkwaliteit in de hoofdstad, waarvan het verkeer één van de hoofdoorzaken is. Door gebruik te maken van een volledig elektrisch aangedreven auto, zijn er geen plaatselijke emissies.

Medeoprichter TAXI-E Ruud Zandvliet: "Een taxi rijdt 19 keer meer kilometers dan een reguliere auto en stoot 35 keer meer schadelijke stoffen uit. Investeren in schonere taxi's is daarom zinvol en draagt bij aan een schonere stad voor bewoners en bezoekers". Amsterdam voldoet niet aan de Europese normen voor luchtkwaliteit en moet een inhaalslag maken.

Chauffeurs in loondienst

Alle Nissans LEAF rijden op groene stroom zodat ook de productie minimale invloed heeft op de luchtkwaliteit. TAXI-E laadt de auto's overdag bij met snelladers en 's nachts met gewone opladers. De oplaadpunten zijn ook voor andere rijders van elektrische auto's beschikbaar.

Het nieuwe taxibedrijf zet volgens eigen zeggen in op een hoog serviceniveau. De auto's zijn altijd schoon en betalen kan met pinpas en/of creditcard. Omdat de chauffeurs in loondienst zijn, worden ook korte ritten zonder probleem gemaakt.

Nieuwe visie

Nissan Nederland is partner in het project. Aad van Dijk, Managing Director van Nissan Nederland: "De vloot van twintig auto's zal op korte termijn flink worden uitgebreid. Dit is een mooi voorbeeld waarin we zien hoe verschillende vernieuwingen in elkaar grijpen en tot een nieuw bedrijf leiden. Duurzaam ondernemen wint bovendien terrein. Het is heel mooi om te zien dat de Nissan LEAF in die ontwikkelingen een rol speelt."

Plaats op:
Datum: 21 november 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Nissan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
30-11-2011 Nieuws TAXI-E wil in Amsterdam groot elektro-tankstation
20-06-2016 Nieuws Ook op Ecomobiel is Abel de deeldienst met elektrische taxi's
13-03-2018 Nieuws Honderdste elektrische taxi voor TCA
07-10-2013 Nieuws Taxicentrale Amsterdam gaat rijden met Toyota Prius Plug-in
29-03-2012 Nieuws Schiphol komt met business class (e)-taxi
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.