Nieuws  
 

Een ritregistratiesysteem is onmisbaar voor het bijhouden van de kilometeradministratie voor de belastingdienst. De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) heeft de belangrijkste ritregistratiesystemen vergeleken en op een rij gezet. De belangenclub concludeert dat deze systemen zich de laatste jaren sterk ontwikkeld hebben.

De belastingdienst voert een ontmoedigingsbeleid onder berijders van een auto van de zaak die de zogenaamde 500km verklaring hebben getekend. Deze berijders betalen geen bijtelling omdat zij verklaren minder dan 500 kilometer privé te rijden met de auto van de zaak. Zij voeren een kilometeradministratie om dit te bewijzen.

Er zijn 220.000 berijders in Nederland die een dergelijke administratie bijhouden. Dit aantal is de laatste jaren gestabiliseerd, echter met de nieuwe inperkingen van de lage bijtellingscategorieën voorspelt VAVDZ een toename. Zeker nu het bijhouden van een dergelijke administratie makkelijker wordt door de beschikbare ritregistratiesystemen.

Onding

Martin Huisman, Voorzitter van de VAVDZ: "In principe vinden wij de 500km verklaring met daarbij die arbeidsintensieve rittenregistratie een onding. Het werkt fraude in de hand en de massa die echt te goeder trouw is, krijgt vervolgens met een heel vervelende belastingdienst te maken. Echter, onder de huidige omstandigheden is het het enige alternatief, en als de regeling er is moet je hem kunnen gebruiken."

Om het berijders makkelijk te maken heeft VAVDZ alle bijzonderheden rond de regeling uitgezocht en gepubliceerd. Een veelvoorkomende fout is dat berijders halverwege het jaar kilometers bij willen gaan houden. Dit kan echter alleen per heel kalenderjaar. Een ander probleem is de volledigheid van de ritregistratie. Hier zijn echter tegenwoordig goede oplossingen voor.

VAVDZ heeft alle aanbieders van ritregistratiesystemen helder op een rij gezet en de aanbieders vergeleken op basis van 45 punten in twee categorieen.

Ritregistratiesystemen voor berijders:

Ritregistratiesystemen voor bedrijven: 

 

 

Plaats op:
Datum: 28 november 2011
Categorie: Fiscaal
Bron: VAVDZ
Gerelateerde artikelen  
29-12-2010 Nieuws VAvdZ: stop de (3 miljoen uur) administratieve lastendruk
14-02-2011 Nieuws VAVDZ hekelt aanpak van de belastingdienst
14-02-2011 Nieuws 'Belastingdienst is slechte verliezer'
29-07-2012 Nieuws 'Gezamenlijk' keurmerk ritregistratie op komst
02-03-2012 Nieuws Minder controle bij goedgekeurd ritregistratiesysteem
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.