Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Honda komt met een superzuinige diesel voor zijn Civic, meldt de ANWB. De krachtbron is de eerste in een reeks van nieuwe motoren waarbij een laag verbruik en weinig uitstoot centraal staan.

Er was al langer sprake van dat Honda met een zeer schone diesel op de markt zou komen. En nu is dat nieuws dan officieel. Het is een 1,6 liter viercilinder diesel, goed voor een maximumvermogen van 120 pk en een hoogste koppel van 300 Nm.

Hoe zuinig de motor in de Civic precies zal zijn is niet bekend. Wel staat vast dat de CO2-uitstoot minder dan 100 g/km zal bedragen. Wat hem in elk geval in de 20 procent bijtellingscategorie plaatst. Of hij ook in de 14 procent categorie kan vallen weten we pas als de exacte CO2-uitstoot wordt vrijgegeven.

Honda Civic Hybrid verdwijnt

De nieuwe dieselmotor is onderdeel van een reeks schone motoren die Honda de komende jaren gaat introduceren. De komst van deze, speciaal voor Europa ontwikkelde, diesel komt op een logisch moment want Honda gaat stoppen met de levering van de Civic Hybrid.

Plaats op:
Datum: 6 december 2011
Bron: HONDA Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-04-2013 Nieuws Ruim honderd Honda’s voor Logicx van ANWB
18-02-2011 Nieuws Aardgas Honda groener dan Nissan Leaf
02-02-2012 Nieuws Niet Prius maar Auris best verkochte hybride
11-11-2010 Nieuws Honda CR-Z auto van het jaar in Japan
22-07-2010 Nieuws Honda presenteert toekomstvisie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.