Nieuws  

Volvo leverde vandaag de eerste C30 Electric in Nederland af. Wilfred Genee, Volvo-ambassadeur en presentator van het televisieprogramma Voetbal International, overhandigde op vrijdag 16 december het eerste exemplaar aan Stedin.

Deze regionale beheerder van het gas- en elektriciteitsnet neemt in totaal vijf Volvo's C30 Electric in gebruik.De aflevering van de eerste Volvo C30 Electric vond om 11:00 uur plaats bij Het Nieuwe Rijden | Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam.

Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland, Ad van Batenburg is enthousiast. "Geweldig dat we vandaag de eerste volledig elektrische Volvo in Nederland afleveren. We besteden een derde van ons onderzoeksbudget aan het reduceren van CO2-emissies. Op dit moment beschikken we al over zeer zuinige benzine- en dieselmotoren en in de tweede helft van 2012 voegen we ook de V60 Plug-in Hybrid hieraan toe."

"Duurzaamheid en energienetten zijn nauw met elkaar verbonden", zegt Jeroen de Swart directeur Stedin. "Als netbeheerder verzorgen we met elektriciteit de alternatieve brandstof. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we zelf het goede voorbeeld geven. We zijn trots om de eerste volledig elektrische Volvo C30's in ontvangst te nemen."

Gelimiteerde oplage
De Volvo C30 Electric is in een gelimiteerde oplage beschikbaar voor een geselecteerde groep klanten, onder wie leasemaatschappijen en overheden. Behalve in Nederland levert Volvo de C30 Electric aan klanten overal in Europa, onder meer in Zweden, België en Noorwegen.

Doordat de accu's zich op de plek bevinden waar normaliter de brandstoftank is gemonteerd, is de bagageruimte van de Volvo C30 Electric gelijk aan die van de traditioneel aangedreven versies.

Het opladen van de accu's kan gewoon via een huisstopcontact. Na zeven uur zijn ze volledig opgeladen. De actieradius van de C30 Electric bedraagt circa 150 kilometer.


Plaats op:
Datum: 16 december 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Volvo Cars Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
15-06-2011 Nieuws Volvo start productie C30 Electric
29-03-2010 Nieuws Reactie Volvo Cars Nederland op overname door Geely
19-12-2011 Nieuws Volvo V60 Plug-in Hybrid uitverkocht
12-04-2017 Nieuws Wilfred Genee: dagvoorzitter Fleetmanagement Event
08-05-2018 Nieuws Samenwerking tussen Volvo Trucks en Volvo Cars
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.