Nieuws  
 

Eemnes is de best bereikbare gemeente van Nederland. Gemiddeld kun je vanuit deze plaats met de auto in 78 minuten elke andere plaats in Nederland bereiken. Dat blijkt uit onderzoek van het VPRO-programma Nederland van Boven in samenwerking met Object Vision en Goudappel Coffeng.

Wanneer echter de reiziger afhankelijk is van het openbaar vervoer is vanuit Eemnes de gemiddelde reistijd naar de rest van Nederland bijna twee uur. Alleen Utrecht is met openbaar vervoer beter bereikbaar.

Ranglijst

Om de bereikbaarheid van Nederland in kaart te brengen, is onderzocht wat de reistijd is van elk viercijferig postcodegebied tot een ander voor zowel auto als openbaar vervoer. Door van deze reistijden het gemiddelde te nemen, kan een ranglijst worden opgesteld van best en slechtst bereikbare plaatsen in Nederland.

Het slechtst bereikbaar zijn de Waddeneilanden. Openbaar vervoer is daar geen optie en met de auto van Terschelling is de gemiddelde reistijd naar de rest van Nederland ongeveer vierenhalf uur.

Op het vasteland liggen Sluis in het zuidwesten van Zeeland en Gulpen-Wittem en Vaals in het zuiden van Limburg het meest afgelegen. De gemiddelde reistijd vanuit deze plekken met de auto is vanuit deze plekken al gauw drie uur en met het opbaar vervoer zelfs meer dan vier uur.

Provincies

Op provinciaal niveau blijkt uit het onderzoek dat Zeeland het slechtste bereikbaar is. Limburg en Groningen volgen op ongeveer gelijke afstand.De best bereikbare provincie is Utrecht dankzij de centrale ligging in het Nederland.

Plaats op:
Datum: 20 december 2011
Categorie: Mobiliteit
Bron: Nu.nl
Gerelateerde artikelen  
19-03-2012 Nieuws Automobilisten overschatten reistijd openbaar vervoer
22-02-2011 Nieuws Provinciale uitgaven OV verdubbeld sinds 2005
05-02-2010 Nieuws Onderzoek: OV niet klaar voor km-heffing
17-01-2011 Nieuws Gemeente-ambtenaren: 56 miljoen kilometers in privéauto
22-04-2013 Nieuws Drenthe schoonste autoprovincie van Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,39 seconden.