Nieuws  

De nieuwe vierseizoenenband heet de Quatrac Lite. Het is een uitbreiding van de Quatrac familie. Het is de eerste all season band met een 'groen' karakter. De band voldoet aan alle toekomstige milieu-eisen die van kracht worden in de Europese Unie vanaf 2012. Maar er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit en veiligheid waar Vredestein zo beroemd om is geworden, benadrukt de fabrikant.

De Quatrac Lite heet een ideaal compromis te zijn: zomer en winter in één band. Maar het is wel degelijke een volwaardige winterband, zegt Vredestein. Voorzien van het Three Peak Snowflake symbool, een uitstekende band voor landen die geen extreme winterse rij-omstandigheden kennen.

In gebieden met vlakke of glooiende omgevingskenmerken en een gematigd klimaat is de Quatrac Lite de all season band bij uitstek, met betrouwbare en veilige rijeigenschappen gedurende alle jaargetijden.

In vergelijking met de Quatrac 3 heeft Vredestein met de Quatrac Lite niet alleen meer aandacht besteed aan de toekomstige milieu-eisen, ook is het matenpakket gericht op auto's met een 'groene' positionering.

Binnen dit marktsegment vallen de huidige en toekomstige hybride en elektrische auto's. De Vredestein Quatrac Lite heeft haar avantpremière dan ook gehad op de Autosalon van Genève van 1 tot 13 maart 2011 gemonteerd op de laatste elektrische concept car van het Italiaanse ontwerphuis Giugiaro, de Proton Emas3.

De kennis die verwerkt is in de Quatrac Lite is afkomstig van voorgaande innovatie projecten, zoals de SuperBus, Mindset en Quatrac E.

Plaats op:
Datum: 6 juli 2011
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-04-2019 Nieuws Vredestein Quatrac 5 all-season band beste in zijn segment
27-09-2018 Nieuws Apollo Vredestein levert banden voor Volkswagen Touareg
14-10-2019 Nieuws Goede prestaties all-season banden van Vredestein
19-09-2016 Nieuws Zijn vierseizoenenbanden écht van alle markten thuis?
15-07-2012 Nieuws Eerste Vredestein banden met Europees natuurrubber
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.