Nieuws  

De eerste 11 elektrische Renaults Kangoo's zijn vandaag door Athlon Car Lease overhandigd aan de Rabobank. Een historische dag, volgens de partijen.

Marchel Koops van Athlon (l) overhandigt de eerste elekgtrische Renault aan Ron Droste van de RabobankHet was de directievoorzitter van Rabobank Den Haag, Ron Droste, die in 2009 bij Athlon aangaf elektrische auto's te willen inzetten.

Het zou namelijk perfect passen in de mobiliteitsbehoefte van lokale Rabokantoren: een relatief beperkt en verstedelijkt gebied. "Ik hoop dat tegen 2020 heel ons wagenpark elektrisch wordt aangedreven. En dat uiteraard andere bedrijven ons mogen volgen", aldus Droste.

Athlon heeft in totaal honderd volledig elektrisch aangedreven Renaults weten te bemachtigen; 65 Kangoo's en 35 Renaults Fluence.  

Marchel Koops, commercieel directeur van Athlon, overhandigde de sleutels aan de eerste Rabo-berijders. Lean Verstoep van Renault stak de berijders een hart onder de riem door te benadrukken dat de auto's veilig zijn en dat straks 22 gespecialiseerde dealers (dat zijn er nu nog 13) de klant met raad en daad zullen bijstaan.

Volgend jaar komen er nog twee elektrische Renaults op de markt: een kleine stadsauto en een auto van het formaat van de Clio. Daar verwacht Verstoep veel van. Niet in de laatste plaats geholpen door het financiele voordeel in de vorm van 0% bijtelling.

Dat dit voordeel vooralsnog ook voor auto's geldt die bijvoorbeeld 49 gram CO2 uitstoten - Verstoep doelt hiermee op de Opel Ampera - mag in zijn ogen worden gezien als een 'foutje'. "Maar dat zal een tussenvorm zijn. Uiteindelijk gaat het om de zero-emission auto' s, zuiver elektrische auto's".

 

Plaats op:
Datum: 22 december 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Athlon Car Lease Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
03-11-2010 Nieuws Athlon:100 Renault Fluence ZEs voor Rabobank
13-04-2011 Nieuws Athlon Car Lease schaft 100 Opels Ampera aan
16-09-2011 Nieuws 237 Renaults voor Taxi Dorenbos
08-10-2010 Nieuws Koops nieuwe commercieel directeur Athlon Car Lease
16-04-2010 Nieuws Elektrische Renaults klaar voor productie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.