Nieuws  
 

De online autoregeling van het Haarlemse automotive IT-bedrijf AutoDisk is deze maand uitgebreid met een ‘autoadvies'. "Hierbij krijgen berijders een advies voor een bepaalde auto die bijvoorbeeld net iets zuiniger is."

De software voor wagenparkbeheer van AutoDisk wordt door een aantal grote fleets ingezet waaronder Croon Elektrotechniek, Wolter & Dros, UWV en Cofely. Die laatste gebruikt als eerste de nieuwste online autoregeling, zegt Alain Snel van AutoDisk. Hij benadrukt dat in de online autoregeling zo'n beetje alle kennis en kunde op het gebied van leasing, wagenparkbeheer en autogegevens zit ingesloten.

Snel: "Het is enorm lastig om al die afspraken tussen werkgever en berijder in een systeem te vangen. Berijders worden bijvoorbeeld met een incentive of geldbedrag gestimuleerd om een zuinige auto te kiezen, Al dat soort afspraken moet je in een systeem verwerken."

Een leaserijder die een nieuwe auto moet uitzoeken krijgt via de online autoregeling van AutoDisk precies die auto's te zien die volgens de afspraken mogelijk zijn. Uiteraard houdt het systeem ook rekening me de eigen criteria van de berijder. In de nieuwste versie krijgt de berijder nu ook hulp.

Snel: "Stel een leaserijder komt uit op een BMW320d. Het systeem laat niet alleen zien dat de 318i bijvoorbeeld voordeliger is, maar de Audi A4 1.8 wellicht een betere want meer voordelig en zuiniger? Het systeem houdt dus rekening met de wensen van de berijder maar ook met die van het bedrijf door steeds met een voordeligere of zuinigere auto te komen."

AutoDisk levert niet alleen aan grote fleets - die doorgaans met meerdere leasemaatschappijen werken - maar ook aan (kleinere) leasemaatschappijen. Die kunnen zich met een dergelijke adviesfunctie volgens Snel prima profileren.

Plaats op:
Datum: 9 januari 2012
Categorie: Technologie & Innovatie, Fleetmanagement / software, Autoregelingen
Bron: AutoDisk
Gerelateerde artikelen  
30-05-2011 Nieuws Autodisk: branche massaal aan de Apps
27-11-2008 Nieuws Ouderwetse Volautomaat in 2013 duizenden Euro's duurder
02-11-2012 Nieuws In 2015 nog maar 5 uitvoeringen tegen 14% bijtelling
27-04-2009 Nieuws nieuwste project van Autodisk: Autocatalogus op je iPhone
26-11-2012 Nieuws VNF: herijking van autoregeling nodig door komst plug-in
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.