Nieuws  
 

Volvo Cars Nederland gaat een radiocommercial aanpassen waarin geclaimd wordt dat softwareupdates voor het motormanagementsysteem alleen door het merkkanaal uitgevoerd kunnen worden. Dat gebeurt na een klacht van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven trok eind vorig jaar bij de Volvoimporteur aan de bel omdat het merk in een radiospot stelt dat een softwareupdate bij een Volvo alleen bij de Volvodealer kan plaatsvinden.

Anton Pluim, manager Onafhankelijke Autobedrijven, stelt: "Dat is simpelweg niet waar. Merkonafhankelijke autobedrijven kunnen prima softwareupdates uitvoeren. Dat is ook in de Europese wet verankerd. Sterker nog de Volvoimporteur heeft het ons medio vorig jaar hoogstpersoonlijk in Bunnik laten zien".

Volvo Cars Nederland heeft deze week aan BOVAG laten weten te zijn gestopt met de gewraakte radiocommercials en heeft toegezegd de spotjes aan te passen op het punt van de softwareupdate voordat ze weer de ether in gaan.

Pluim: "We zijn erg blij dat de Volvoimporteur begrip heeft voor onze argumenten. De spotjes waren op zijn zachtst gezegd erg verwarrend voor de consument".

Plaats op:
Datum: 16 januari 2012
Categorie: Technologie & Innovatie, Juridisch
Bron: BOVAG
Gerelateerde artikelen  
09-07-2009 Nieuws Bovag: geen Lease Service Center
04-07-2008 Nieuws Lease Service Centers voor harde afspraken
02-03-2009 Nieuws Strategische samenwerking BOA en MKB lease versterkt
14-04-2011 Nieuws Erkend Duurzaam ook voor BOVAG universeel
07-06-2010 Nieuws Hella partner BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.