Nieuws  
 

Angst om te rijden in winterweer komt bij bijna een op de drie (29 procent) van de Nederlandse automobilisten voor. In België is zelfs 67 procent van de automobilisten bang voor winterse omstandigheden op de weg.

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek dat Team Vier uitvoerde in opdracht van TomTom. Aan het onderzoek deden in totaal 1.015 automobilisten in Nederland en België mee.

Nederlanders stellen zich wel in op een langere reistijd bij hevige sneeuwval, zo blijkt uit het onderzoek. Vijftig procent van de Nederlandse automobilisten gaat er eerder voor van huis: zo'n vijftien tot twintig minuten. In België is dat 55 procent. Slechts elf procent van de Nederlandse automobilisten besluit bij hevige sneeuwval thuis te werken.

Files versus flitsers

Gevraagd naar mogelijke risico's van winterweer, noemen automobilisten vooral de kans op een ongeluk (Nederland: zestig procent, België: zeventig procent), gevolgd door files en lange reistijden (Nederland: 26 procent, België: tien procent).

Automobilisten geven aan dat ze files (gedurende het gehele jaar) zelfs vervelender vinden dan flitsers of politiecontroles: in beide landen bijna zes op de tien mensen. Ter vergelijking: een aanmerkelijk lager percentage verklaart flitsers het meest vervelend te vinden (Nederland: 35 procent, België: dertig procent).

Toch blijven Nederlanders stug in de file staan. Slechts 21 procent geeft aan een alternatieve route via het navigatiesysteem te volgen. In België is dit percentage met 31 procent beduidend hoger.

"Een van de meest opvallende conclusies van dit onderzoek is, dat Nederlandse automobilisten aangeven files irritanter te vinden dan bijvoorbeeld flitsers, maar toch de file niet omzeilen", zegt Joost Jetten, VP Benelux en Zuidelijk Afrika bij TomTom.

Plaats op:
Datum: 30 januari 2012
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: TomTom Business Solutions
Gerelateerde artikelen  
19-01-2012 Nieuws Wintercheck niet aan Nederlander besteed
30-03-2011 Nieuws Vrouwen nemen navigatiesysteem te serieus
13-06-2011 Nieuws SWOV: veel automobilisten negeren vermoeidheid
19-05-2017 Nieuws 1 op de 8 automobilisten zegt wel eens te chatten
12-01-2010 Nieuws Nederlanders slechtste chauffeurs van Europa
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.