Nieuws  

Mazda maakt zich op voor de introductie van de CX-5 (20%) waarvan de importeur zegt er op voorhand al 500 exemplaren verkocht te hebben. Dat is sinds succesvolle 323 en 626 in de jaren '90 niet meer voorgekomen.

Ook zegt de importeur de laatste tijd gebeld te worden met de vraag of het mogelijk is om Mazdadealer te worden. Vorig jaar zijn er overigens al vijf nieuwe dealerbedrijven bij gekomen. "Een goed netwerk van dealerpartners heeft voor ons de opperste prioriteit en het is belangrijk om met kandidaatdealers plannen te maken voor eventuele vertegenwoordiging van ons merk," zegt Geraldine Brouwers, Netwerk Manager bij Mazda Motor Nederland.

Productieplanning

Mazda CX-5De komst van de nieuwe CX-5 is belangrijk voor Mazda. Helemaal nu blijkt dat er in de voorverkoop al 500 verkocht zijn. Mazda Motor Nederland heeft dan ook met onmiddellijke ingang de productieplanning aanzienlijk naar boven bijgesteld.

Volgens Martijn ten Brink, algemeen directeur van importeur Mazda Motor Nederland in Waddinxveen, speelt het design, de techniek maar vooral ook de lage CO2 emissies voor een dergelijke crossover een belangrijke rol bij de nieuwe kopers.

Daarbij merkt Ten Brink de invloed van sociale media. "Daarin zijn we bijzonder actief en volgens onafhankelijke metingen scoren we erg goed. Dan zijn er ook nog de positieve testritverslagen van de autojournalisten, die er als eersten mee gereden hebben".

20% bijtellingsklasse

De nieuwe CX-5 is als eerste Mazda voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën, dat ook fleetowners moet bekoren. "Het feit dat de Mazda CX-5 onder de € 30.000,- zeer scherp geprijsd is en zelfs als benzineversie met 165 pk in de 20% bijtellingsklasse valt, is natuurlijk een sterk verkoopargument en laat tevens een enorme vraag vanuit de zakelijke hoek zien. Bovendien spreekt het model bezitters van caravans en trailers aan vanwege zijn hoge trekgewicht van 1800 kg".

De benzineversie van de nieuwe Mazda CX-5 staat vanaf 18 februari bij alle Mazda-dealers in Nederland voor prijzen die beginnen bij € 25.990,-. De Business-uitvoering met gratis Lease Pack (met onder meer bi-xenon koplampen, adaptieve bochtverlichting, Lane Departure Warning, High Beam Control en geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem op basis van TomTom) begint bij € 29.990,-. De uitvoeringen met dieselmotoren (met onder meer een trekgewicht van 2000 kg) worden in juli op de Nederlandse markt verwacht.

Bekijk hier een korte video-impressie van de CX-5

Plaats op:
Datum: 31 januari 2012
Bron: Mazda Motor Nederland
Gerelateerde artikelen  
13-09-2011 Nieuws Mazda met SKYACTIV technologie op IAA
14-09-2011 Nieuws Nieuwste geintegreerde TomTom's voor Mazda
07-06-2010 Nieuws Belangrijke Mazda-delegatie bezoekt Nederland
25-06-2010 Nieuws Egelie nieuwe directeur Sales bij Mazda Motor NL
08-11-2018 Loopbaan Peter Brouwers directeur sales van Mazda Motor Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.