Nieuws  
 

Een aanrijdingen met een snelheid tussen 0 en 15 km per uur en 5.000 euro schade? Volgens het Duitse Adac komt dit regelmatig voor, meldt Autoschadeportaal.

Als belangrijke oorzaak hiervoor wijst men naar de kostbare sensoren die horen bij de nieuwste electronica, zoals automatische afstandhouders en parkeersensoren.

De Adac deed een botsproef met een Toyota Avensis en een Audi Q7, waarbij de Japanner met een vaartje van 10 km/u tegen de Q7 reed. Niet alleen de bumper was beschadigd, ook waren de radarsensor van de cruisecontrol, een sensor van de airco en de koplampen kapot. Kosten 5 mille.

Focwa zegt in een artikel in De Telegraag, dat hierover publiceerde, dat dit soort schades vooralsnog vooral de duurdere automodellen betreft. Maar voorzitter Karel Bukholczer verwacht dat ook steeds meer modale automobilisten flinke rekeningen van het schadebedrijf gaan krijgen.

"Geavanceerde systemen beginnen hun weg naar middenklassers te vinden. Zo heeft de nieuwste Ford Focus radarsensoren die de auto zelf stopzetten als de bestuurder vergeet te remmen. Dat zorgt voor extra kosten, helemaal omdat de levering van onderdelen voor dit soort systemen vaak exclusief bij de autofabrikant ligt. En die laat de prijs van zulke producten regelmatig negen keer over de kop gaan."

Plaats op:
Datum: 7 februari 2012
Categorie: Schade / schadeherstel
Bron: Autoschadeportaal
Gerelateerde artikelen  
03-09-2018 Nieuws Hoe meer veiligheidsopties, hoe vaker schade…?
24-09-2012 Nieuws ADAC crashtest kleine autos: smart de beste
22-12-2009 Nieuws Volkswagen Group voorop met Euro 5-modellen
26-01-2017 Nieuws Zakelijke rijders betalen onterecht eigen risico
11-04-2016 Nieuws Verplichte automatische remmen dichterbij
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.