Nieuws  
 

Weekers heeft aangegeven dat hij een proef met een blackbox voor personenauto's niet nodig acht, meldt de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). Dat zou blijken uit een recente brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

Eerder heeft staatssecretaris Weekers, naar aanleiding van kamervragen, beloofd dat er in navolging van de proef met bestelauto's, ook een proef met personenauto's plaats zou vinden.

De proef zou dienen om vast te stellen of blackbox-systemen kunnen leiden tot een betrouwbaar, fraudebestendig en gebruikersvriendelijk manier om automatisch ritten te registreren.

Dit zou vervolgens de basis kunnen vormen om het aantal privé-kilometers nauwkeurig te registreren. Met een gestaffelde bijtelling op basis van die privé-kilometers krijgt een berijder die weinig privé-kilometers rijdt dan een lagere bijtelling.

Hoogte van verschillende staffels

De staatsecretaris constateert echter nu al dat er systemen bestaan die voldoen aan de eerder genoemde eisen. Het gaat eerder om het bepalen welke systemen en welke leveranciers voldoen. Hiervoor heeft de Belastingdienst een normenkader opgesteld en vrijgegeven.

Wat nog wel onderzocht moet worden is de hoogte van de diverse staffels. De planning is dat eerst de bestelauto's per 1 januari 2013 te maken gaan krijgen met een gestaffelde bijtelling voor privé gebruik.

Wanneer personenauto's hiervoor in aanmerking komen, staat niet in de brief en is nog niet bekend. VAVDZ pleit ervoor om de gestaffelde bijtelling voor personenauto's eveneens op deze datum in te laten gaan.

Plaats op:
Datum: 14 maart 2012
Categorie: Fiscaal, Overheid, Blackbox / km-registratie
Bron: Vereniging Auto van de Zaak
Gerelateerde artikelen  
19-03-2012 Nieuws Gestaffelde bijtelling auto misschien al in 2013
05-01-2013 Nieuws Staatssecretaris Weekers wil gestaffelde bijtelling
19-09-2011 Nieuws Kabinet wil af van vaste bijtelling (update)
21-01-2013 Nieuws Grant Thornton: gestaffelde bijtelling kan op drama uitlopen
07-01-2013 Nieuws VNA: plan voor gestaffelde bijtelling ligt al klaar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,24 seconden.