Nieuws  
 

Systemen met realtime verkeersinformatie van TomTom besparen bestuurders het meeste tijd en geld blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR).

Het onderzoek wijst uit dat producten met TomTom HD Traffic de reistijd gemiddeld met 13 procent, en in gebieden met veel files zelfs met 30 procent, verkorten.

HD Traffic is de realtime verkeerstechnologie van TomTom en wordt toegepast in uiteenlopende producten: van draagbare navigatiesystemen en smartphones tot en met infotainmentsystemen in auto's en verkeerscentra van de overheid. Naast een kortere reistijd verslaat TomTom volgens het onderzoek de concurrentie ook in het verlagen van brandstofkosten en de CO₂-uitstoot.

Concurrerende navigatieproducten

Het onderzoek bestond onder andere uit uitgebreide rijtests in en rond Berlijn en ging uit van een gemiddelde woon-werkverkeerrit van dertig tot veertig minuten. TomTom HD Traffic presteerde het best ten opzichte van concurrerende navigatieproducten. Een bestuurder die dagelijks met zijn auto naar zijn werk reist, is met TomTom gemiddeld dertien procent minder lang onderweg. Dit scheelt maar liefst vijftig minuten per week en veertig uur per jaar.

Lagere CO2-uitstoot

"Slimme routetechnologie combineert accurate historische gegevens en realtime verkeersinformatie om zo de reistijd sterk te verkorten", zegt Karsten Lemmer, directeur van het Institut für Verkehrssystemtechnik van DLR.

"Daarnaast helpt de technologie om de reistijd van andere bestuurders te verkorten doordat een gedeelte van het verkeer wordt omgeleid via een andere route. Bovendien resulteren minder opstoppingen in een lager brandstofverbruik en uiteindelijk in een lagere CO₂-uitstoot."

Kostbare tijd

"Het onderzoek van DLR onderstreept onze opvatting dat HD Traffic gebruikers kostbare tijd bespaart en de brandstofkosten terugdringt", zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. "Daarnaast onderstreept het onderzoek onze analyses waaruit blijkt dat een efficiënte verkeersplanning en routering leidt tot een betere benutting van het beschikbare wegennet. Daarvan profiteren uiteindelijk alle bestuurders."

Plaats op:
Datum: 27 maart 2012
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: TomTom Business Solutions
Gerelateerde artikelen  
24-03-2011 Nieuws Verkeersinformatie van TomTom bij 300 benzinestations
07-10-2010 Nieuws TomTom: 5 minuten snellere reistijd voor alle automobilisten
20-07-2012 Nieuws TomTom levert MoveOn navi voor Lexus CT200h
23-09-2011 Nieuws TomTom signaleerde in 2011 vier zwarte zaterdagen
14-09-2011 Nieuws Nieuwste geintegreerde TomTom's voor Mazda
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.