Nieuws  
 

In de Tweede Kamer zijn vandaag, 27 maart 2012, vragen gesteld over de overgangsregeling van de bijtelling op aanstaande 1 juli, meldt AMD Automotive Fiscalisten. De 'bijtellingacties' van Athlon Car Lease en en ALD Automotive zouden de aanleiding zijn.

De acties komen er op neer dat auto's nog voor 1 juli te naam worden gesteld om nog te profiteren van de lage bijtelling. Ook al komen de auto's pas later op de weg en zijn in sommige gevallen de leasecontracten nog niet uitgediend.

In de Kamervragen wordt aan de staatssecretaris gevraagd of hij de mening deelt dat dit een onbedoeld voordeel in de hand werkt en of hij hier iets tegen wil doen.

De staatssecretaris zal binnenkort op de Kamervragen reageren maar naar inschatting van AMD automotive fiscalisten is het vrijwel uitgesloten dat de staatssecretaris hier iets tegen zal kunnen of willen doen.

Krantenkoppen hierover luidden: "Leaserijder ontloopt hogere bijtelling" maar wat er feitelijk gebeurt is echter de toepassing van de wettelijke overgangsregeling zoals de Tweede Kamer die eind vorig jaar heeft aangenomen", aldus de fiscalisten.

Plaats op:
Datum: 27 maart 2012
Categorie: Fiscaal, Overheid
Bron: AMD automotive fiscalisten B.V.
Gerelateerde artikelen  
28-03-2012 Nieuws VAVDZ: kamervragen bijtellingactie overdreven
12-04-2012 Nieuws Misschien toch aanpassing overgangsregeling bijtelling (update!)
07-11-2011 Nieuws Tweede Kamer wil bijtelling EV naar 7 procent
12-04-2012 Nieuws ALD Automotive: wij ontduiken geen (hogere) bijtelling
10-03-2012 Nieuws Staatssecretaris wil stillere band en stiller voertuig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.