Nieuws  

Onderdeel van de ‘Catshuisplannen' is om de auto van de zaak altijd te belasten, ook als de berijder minder dan 500 km privé rijdt. De VNA vindt dat niet rechtvaardig en pleit voor een gestaffelde bijtelling.

De kans is groot dat onderdelen uit het Catshuispakket terugkomen in de nieuwe onderhandelingen over bezuinigingen. VNA-voorzitter Pieter Hofstra: "Vanzelfsprekend ziet de VNA de ernst van de economische situatie en de noodzaak tot bezuinigingen. En we realiseren ons dat de automotive sector de dans niet helemaal zal kunnen ontspringen, ondanks het feit dat de auto fiscaal al zwaar onder druk staat. Wij verzetten ons dan ook niet tegen een beperkte lastenverzwaring van de auto van de zaakrijder, maar we plaatsen ernstige kanttekeningen bij het plan om de auto van de zaak altijd privé te belasten."

De VNA heeft de volgende concrete voorstellen:

Mensen die helemaal geen privégenot hebben van hun auto van de zaak, moeten daar ook niet voor worden aangeslagen in de inkomsten- of loonbelasting. Met andere woorden, er moet een mogelijkheid blijven om bij nul privékilometers niet bij te tellen. Dat kan eenvoudig en snel geregeld worden door de verklaringen ‘Verbod op privégebruik' en ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik' van de bestelauto van de zaak ook te laten gelden voor personenauto's.

Het ministerie van Financiën werkt al aan een bijtellingregime voor gestaffelde bijtelling. Dat wordt nu nog belangrijker. Mensen die weinig privé rijden hebben in dat regime een verlaagde bijtelling. Dat zou de huidige groep niet-bijtellers fors kunnen verkleinen, hetgeen voor extra inkomsten zorgt. De VNA vertrouwt erop dat het ministerie die voorbereidingen doorzet (staat gepland voor 2013 voor bestelauto's, en bij gebleken succes voor 2014 voor personenauto's).

Plaats op:
Datum: 29 april 2012
Categorie: Overheid
Bron: Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen VNA
Gerelateerde artikelen  
19-09-2011 Nieuws Kabinet wil af van vaste bijtelling (update)
07-01-2013 Nieuws VNA: plan voor gestaffelde bijtelling ligt al klaar
14-03-2012 Nieuws Geen proef met blackbox voor personenwagens
19-03-2012 Nieuws Gestaffelde bijtelling auto misschien al in 2013
11-02-2011 Nieuws Kamerfracties: schaf rittenregistratie bestelauto af
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.