Nieuws  
 

De BOVAG zegt 'kritisch' te zijn over het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding, inclusief het onbelaste privégebruik van leaseauto's. De maatregelen zijn onderdeel van het bezuinigingsakkoord van de Tweede Kamer voor 2013.

"Natuurlijk is de daadkracht van de politiek prijzenswaardig. Stilstand was achteruitgang geweest, dus is het goed dat er een pakket maatregelen ligt om de crisis het hoofd te bieden. Maar in het huidige klimaat is het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding een onwenselijke maatregel omdat hij de arbeidsmobiliteit van werknemers beperkt en druk zet op bedrijven om een hogere bruto onkostenvergoeding te geven", aldus BOVAG-woordvoerder Paul de Waal.

"Snijden in de reiskostenvergoeding raakt reizigers te meer omdat door de huidige economische situatie de huizenmarkt op slot zit. Verhuizen en zo de woon-werk afstand verkleinen is daardoor voor de meeste werknemers geen optie", aldus De Waal.

Onrechtvaardig

Ook het onbelaste privégebruik van een leaseauto bij maximaal 500 privé kilometers per jaar wordt afgeschaft. De Waal: "Er moet een mogelijkheid blijven om in het geheel niet privé met een leaseauto te rijden en dan ook in het geheel niet bij te hoeven tellen. Niet privé rijden en wel bijtellen is onrechtvaardig en bovendien fiscaal juridisch waarschijnlijk niet houdbaar."

Wat BOVAG betreft wordt er zo snel mogelijk werk gemaakt van het slimmer staffelen van de bijtelling op basis van de hoeveelheid jaarlijkse privé kilometers met de auto van de zaak. Dat is tevens het standpunt dat de VNA inneemt.

Plaats op:
Datum: 29 april 2012
Categorie: Overheid
Bron: BOVAG
Gerelateerde artikelen  
18-06-2012 Nieuws ANWB tegen Kamerleden: schaf km-vergoeding niet af
30-05-2012 Nieuws ING: Meer thuiswerkers als reiskosten oplopen
21-05-2012 Nieuws AMD: onbelaste vergoeding (19 cent) blijft (deels) bestaan
10-05-2012 Nieuws VNA verwacht dat 500 kilometervrijstelling blijft bestaan
07-05-2012 Nieuws Werkgevers willen reiskosten personeel niet betalen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.