Nieuws  
 

Het schrappen van de belastingvrije kilometervergoeding van 19 cent kost werkgevers en werknemers zeker meer dan een miljard euro per jaar en wellicht zelfs 2 miljard euro, meldt de website Z24.nl

Door het schrappen van de onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent krijgen werknemers en werkgevers te maken met een forse tegenvaller. Hoe hoog die precies uitvalt, is nog onduidelijk. In diverse media, waaronder NRC Handelsblad worden bedragen van 1,2 miljard euro genoemd. Maar afgaande op de doorberekening van het CPB van de plannen van D66 waarin deze maatregel al eerder was opgenomen, zou dat bedrag 1,9 miljard euro zijn.

Zakelijke kilometers

Hoewel in het concept stabiliteitsprogramma geen onderscheid wordt gemaakt tussen woon-werkverkeer en zakelijke kilometers, blijft de vergoeding voor zakelijke ritten in de eigen auto bestaan, zo meldt de woordvoerder van het ministerie van Financiën aan Z24.nl.

Overigens is het niet per defenitie zo dat de rekening straks geheel bij de werknemer komt te liggen. Werkgevers zouden de vergoeding kunnen verhogen zodat de werknemer er niet, of minder bij inschiet.

Maar hoe de pijn ook verdeeld wordt, de miljarden kilometers die nu in privé-auto's worden afgelegd op weg naar het werk, worden komend jaar fors duurder.

Ook reizen met het openbaar vervoer is volgens het akkoord niet langer belastingvrij. Voor het reizen met openbaar vervoer geldt nu nog dat de werkelijke kosten mogen worden vergoed.

Plaats op:
Datum: 30 april 2012
Categorie: Fiscaal
Bron: Z24
Gerelateerde artikelen  
21-05-2012 Nieuws AMD: onbelaste vergoeding (19 cent) blijft (deels) bestaan
30-04-2012 Nieuws VAVDZ: zakelijke rijders melkkoe van overheid
16-04-2012 Nieuws MHP: fiscale kilometervergoeding veel te laag
01-05-2012 Nieuws Fleet Support: wacht met doorvoeren beleidsaanpassingen
10-05-2012 Nieuws VNA verwacht dat 500 kilometervrijstelling blijft bestaan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.