Nieuws  
 

De plannen om de onbelaste kilometervergoeding te schrappen, geldt wellicht alleen voor het woon-werkverkeer, meldt AMD Automotive fiscalisten. Voor zakelijke ritten kunnen werkgevers hun werknemers die in hun privéauto zakelijk onderweg zijn gewoon 19 cent onbelast (blijven) vergoeden.

In het Lenteakkoord staat geschreven dat de onbelaste reiskostenvergoeding, inclusief het onbelaste privégebruik van lease-auto's wordt afgeschaft. Dit bevordert dat mensen dichterbij hun werk gaan wonen en vermindert de milieu- en filedruk.

Maar tegenover AMD automotive fiscalisten bevestigen ambtenaren dat deze maatregelen alleen betrekking hebben op het woon-werkverkeer, dat straks als privégebruik wordt aangemerkt. Zakelijke ritten zouden hier niet door getroffen worden.

Nadere uitwerking van deze wetswijzigingen moet nog plaatsvinden. Van belang hierbij is bijvoorbeeld de vraag wat er onder woon-werkverkeer valt en wat niet, meldt AMD.

Voor de btw is zo'n definitiekwestie ook van belang. Voor díe belasting is eind vorig jaar een regeling getroffen waarin onder woon-werkverkeer wordt verstaan het reizen van en naar de overeengekomen vaste werkplaats waar men één of meer dagen zijn werkzaamheden verricht en het reizen van en naar bedrijfsadressen van de werkgever als zo'n vaste werkplaats niet is overeengekomen. Als dit ook voor de bijtelling de definitie wordt, kan bijvoorbeeld een bestelauto die niet voor woon-werkverkeer wordt gebruikt maar alleen voor zakelijke ritten, alsnog buiten de bijtelling blijven en kunnen ook de kosten voor de zakelijke ritten met een privéauto onbelast vergoed blijven worden.

Plaats op:
Datum: 21 mei 2012
Categorie: Fiscaal
Bron: AMD automotive fiscalisten B.V.
Gerelateerde artikelen  
29-12-2011 Nieuws BTW-aftrek privgebruik auto versoepeld
25-05-2012 Nieuws Lenteakkoord: woonwerk belast, fiets ontzien
30-04-2012 Nieuws Schrappen kilometervergoeding kost werkgevers miljarden
04-06-2012 Nieuws Afschaffen kilometervergoeding wankelt
10-05-2012 Nieuws VNA verwacht dat 500 kilometervrijstelling blijft bestaan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.