Nieuws  
 

Vierentwintig grote werkgevers pleiten voor één landelijk werkend vervoersbewijs van alle OV-organisaties. Aanleiding is de dreigende versnippering van het beleid voor vervoersbewijzen in het openbaar vervoer.

In een brief aan de minister van Infrastructuur en Milieu en aan betrokken regionale overheden en vervoersorganisatie vragen zij aandacht voor het feit dat per 1 januari 2013 een nieuwe NS businesskaart voor woon-werkverkeer en voor dienstreizen van toepassing wordt.

Aanvullende zones voor stads- en streekvervoer zoals gebruikt bij het voor- en natransport biedt de NS vanaf die datum niet meer aan. Deze ontwikkeling druist geheel in tegen andere maatschappelijke ontwikkelingen waarbij flexibel werken en reizen voor medewerkers juist wordt aanbevolen.

De gevolgen die de nieuwe regeling met zich meebrengt voor werkgevers zijn groot, zegt de Mobiliteitsmakelaar Haaglanden. "Het brengt extra kosten door het niet meer op één kaart aanbieden van integraal vervoer (voor- en natransport). Daarnaast wordt er niet een goed alternatief geboden voor abonnementen. Dit betekent kosten voor woon-werkreizen die niet worden gemaakt door medewerkers die deels thuiswerken of die parttime werken."

De werkgevers pleiten dan ook gezamenlijk voor een systeem waarin het mogelijk is:

- Met één kaart van een landelijk dekkend OV-netwerk gebruik te maken (integrale oplossing door alle vervoerspartijen met instandhouding van abonnementsaanbod)
- Minimaal de optie dat werkgevers alleen de kosten van werkelijk gemaakte kilometers kunnen afrekenen (in plaats van abonnementen).

Plaats op:
Datum: 29 mei 2012
Categorie: Mobiliteit, Overheid
Bron: Mobiliteitsmakelaar Haaglanden
Gerelateerde artikelen  
14-06-2013 Nieuws Online tool brengt jaarlijkse woon-werkkosten in kaart
20-06-2012 Nieuws Grolsch 50ste convenantpartner Twente Mobiel
30-04-2012 Nieuws Schrappen kilometervergoeding kost werkgevers miljarden
25-05-2012 Nieuws Lenteakkoord: woonwerk belast, fiets ontzien
21-05-2012 Nieuws AMD: onbelaste vergoeding (19 cent) blijft (deels) bestaan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.