Nieuws  
 

In de Tweede Kamer wordt vandaag 18 juni de financiële uitwerking van het begrotingsakkoord 2013, het Lenteakkoord, besproken. Hierbij komt ook het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer aan de orde. De ANWB heeft de kamerleden laten weten tegen deze maatregel te zijn.

De ANWB roept de Tweede Kamer dan ook op om af te zien van het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding en naar alternatieven te zoeken.

Daarnaast constateert de ANWB dat de belastingdruk voor automobilisten in Nederland hoger is dan die in de ons omringende landen. Bij het vervallen van de onbelaste reiskostenvergoeding worden de verschillen alleen nog maar groter.

Geen alternatief

Volgens het kabinet zouden mensen door deze belastingmaatregel minder gaan reizen. De ANWB deelt deze opvatting niet. De meeste mensen hebben immers geen enkel alternatief voor de dagelijkse rit naar het werk. Ze kunnen niet op korte termijn van baan of van woonplaats veranderen.

De ANWB zegt veel reacties te hebben gekregen op de ReiskostenCheck die onlangs is gelanceerd. In korte tijd berekenden forensen 250.000 keer wat de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding voor hem of haar betekent. "Veel leden zijn geschrokken van de financiële gevolgen voor het reizen naar het werk met auto en openbaar vervoer", aldus de ANWB.

Plaats op:
Datum: 18 juni 2012
Categorie: Fiscaal
Bron: ANWB B.V.
Gerelateerde artikelen  
31-05-2012 Nieuws ANWB introduceert reiskostencheck
30-05-2012 Nieuws ING: Meer thuiswerkers als reiskosten oplopen
29-04-2012 Nieuws Bovag kritisch over afschaffen onbelaste km-vergoeding
20-09-2012 Nieuws Massale oproep tegen forensentaks
04-06-2012 Nieuws Afschaffen kilometervergoeding wankelt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.