Nieuws  
 

Camera's op de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch worden twee weken lang ingezet om potentiele 'sptsmijders' op te speuren, meldt Verkeerskunde. Dit om de doorstroming op gang te houden als straks de wegwerkzaamheden van start gaan.

De camera's registreren op enkele plekken kenteken, passagetijdstip en locatie van het autoverkeer. Weggebruikers die vaak op dit weggedeelte rijden krijgen het aanbod om dit najaar te gaan ‘spitsmijden' gedurende een periode van wegwerkzaamheden.

Drie rijstroken

Tot eind 2013 vinden werkzaamheden plaats op de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch. De weg wordt verbreed van twee naar drie rijstroken. Om de regio ook in het drukkere najaar bereikbaar te houden, is het nodig het aantal auto's in de spits te verminderen.

Uit het eerdere project ‘Spitsmijden in Brabant' blijkt dat spitsmijden bijdraagt aan een betere verkeersdoorstroming.

Bescherming persoonsgegevens

Het verkeersonderzoek is nodig om automobilisten te kunnen uitnodigen voor deelname aan de proef Spitsmijden. Hun adres zal worden opgevraagd bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Dit gebeurt met instemming van Rijkswaterstaat en is in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De proef Spitsmijden op de A2 is een maatregel van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en provincie Noord-Brabant binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Plaats op:
Datum: 18 juni 2012
Categorie: Mobiliteit, Overheid
Bron: Verkeerskunde
Gerelateerde artikelen  
15-11-2012 Nieuws Mobiliteitsspel 'Winnen van de file' van start
14-06-2012 Nieuws Ook spitsmijders gaan over naar gewoontegedrag
27-06-2012 Nieuws Spitsmijden straks ook bij NS
16-02-2010 Nieuws Proef met rekeningrijden +
06-11-2012 Nieuws Spitsmijden rond Utrecht levert 5 miljoen op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.