Nieuws  

Aan de vooravond van de verkiezingen voor de Twee Kamer organiseert de VNF een politiek debat. De fleetmanagers willen in debat met de politiek over zakelijke mobiliteit - en dan met name over de fiscale aanpak. Om munitie voor het debat te verzamelen, is men nu op zoek naar de grootste politieke / fiscale ‘absurditeiten'.

Dat laatste kan van alles zijn, legt VNF-voorzitter Martin Lans uit. Van het gegeven dat een leaserijder die 501 kilometer in een jaar privé rijdt maandelijks honderden euro's aan bijtelling kwijt is, terwijl de buurman die 499 kilometer privé rijdt, niets betaalt. "Of de vijstelling van bijtelling van stekker-hybrides die in de praktijk gewoon op de (hulp)motor kunnen blijven rijden. En zo bestaan er nog tal van ‘bijzondere' constructies", aldus Lans.

Uiteindelijk zullen er 5 van dergelijke ‘absurditeiten' worden geselecteerd en op film gezet. Deze videofragmenten zullen tijdens de bijeenkomst aan het publiek en de politieke gasten worden getoond. De VNF wil in ieder geval afgevaardigden van de drie belangrijkste politieke partijen op het podium hebben. Een exacte datum is er nog niet; dat zal deels afhangen van de agenda's van de politici.

In 2010 organiseerde de VNF eerder een verkiezingsdebat naar aanleiding van de presentatie van het alternatieve plan voor de omstreden kilometerheffing. Toen kwamen er ruim 150 genodigden op af.

Heeft u één of meerdere ‘absurditeiten' paraat? Mail die dan snel naar redactie@autoleasewereld.nl

Plaats op:
Datum: 15 juli 2012
Categorie: Evenement, Overheid
Gerelateerde artikelen  
16-08-2012 Nieuws Mobiliteitsdebat RAI-BOVAG 2012 belooft vuurwerk
24-01-2011 Nieuws VNF organiseert introductiemiddag
25-05-2010 Nieuws "Politieke partijen vergeten elektrisch rijden'
06-06-2012 Nieuws RAI roept politiek op tot 'slimme mobiliteit'
02-02-2017 Nieuws Bijtelling betalen per kilometer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.