Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Bijna de helft van de schades aan leaseauto's (45 procent) betreft eenzijdige schades. Daarnaast is ruim 1 op de 3 leaseauto's bij de garage geweest voor een sterretje of barst in de ruit. Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagenvloot van 20.000 voertuigen.

Leaserijders rijden de meeste schade door eenzijdige ongelukken. De meeste eenzijdige schade ontstaat doordat de auto over en tegen obstakels aangereden worden (36 procent) zoals paaltjes, stenen, hekwerken enzovoort.

Opvallend is dat in 28 procent van de gevallen de eenzijdige schade ontstaat door een ander; er wordt tegen de auto aangereden wanneer deze geparkeerd staat. Eén op de tien auto's loopt schade op wanneer van een parkeerplek wordt weggereden. Robbert Van Muyden, Algemeen Directeur Business Lease Nederland: ‘Schadevrij parkeren is een vak apart. Kijk voordat je de auto instapt altijd nog even of er iets in de weg staat. Zo kan je eventuele paaltjes en andere obstakels beter inschatten en voorkom je veel frustratie.'

Ruitschade bij 1 op 3 rijders

Kapotte ruiten door opspattende steentjes op de snelweg is een veel voorkomende schade bij auto's. In totaal is bij 36 procent van de leasewagens in de eerste helft van 2012 een ruit vervangen vanwege een sterretje of barst in het glas.

Het aantal glasschades op de drukke snelwegen waar in 2011 vele stukken asfalt zijn vervangen, zoals de A2, A12 en A27, is in de eerste helft van 2012 met 20 procent gedaald. ‘Dankzij het vervangen van asfalt op deze snelwegen is er minder losliggend materiaal, wat kan opspatten wanneer voertuigen hier overheen rijden. Dit heeft een positief effect op het aantal ruitschades door steenslag,' aldus Van Muyden.

Eenzijdige schade top 5

1. Schade door het rijden tegen paaltjes en andere obstakels
2. Schade op de geparkeerde auto
3. Schade door een lekke band of klapband
4. Vandalisme
5. Schade door verloren onderdelen

Plaats op:
Datum: 17 juli 2012
Categorie: Schade / schadeherstel
Bron: Business Lease B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-12-2012 Nieuws Noordlease met top10 van schadegevallen
11-02-2010 Nieuws Winter zorgt voor 40 miljoen euro extra schade
01-06-2016 Nieuws Vakantiegangers rijden het vaakst schade in Duitsland
30-04-2018 Nieuws Nederlanders zijn brokkenpiloten
26-03-2012 Nieuws Bijna helft automobilisten rijdt paaltjesschade
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.