Nieuws  

De Toyota Prius is de eerste én enige auto die maximaal scoort in de nieuwe, strengere EcoTest van ADAC. Duitslands grootste autoclub hield daarbij onder meer rekening met hoe in de toekomst het brandstofverbruik wordt gemeten. Ook de belasting op het milieu van het ontwerp, bouw, gebruik en de recycling van de auto werden in de weging meegenomen.

Het leverde de Toyota Prius een totaal van 90 punten op, goed voor de maximale score van vijf sterren. Het brandstofverbruik van 4,58 l/100 km zorgde voor 40 punten, de andere 50 punten kreeg de hybrideauto toebedeeld voor zijn lage uitstoot.

New European Driving Cycle

ADAC presenteerde in april van dit jaar de strengere criteria voor de EcoTest. Een nieuw kenmerk van de test is de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP cycle), die rekening houdt met hoe men in de toekomst het brandstofverbruik gaat meten. Daarnaast worden de auto's getest conform de New European Driving Cycle (NEDC) en de ADAC highway cycle.

Airconditioning aan

Eén van de grootste wijzigingen is dat de airconditioning tijdens de WLTP cycle en de ADAC highway cycle is ingeschakeld. Ook zijn de zogenoemde well-to-wheel waarden in de CO2-uitstootberekeningen meegenomen; de emissies die vrijkomen bij zowel de productie van de auto en de brandstof als het transport ervan.

Toyota maakt traditiegetrouw veel werk van het verduurzamen van het productieproces. Zo ligt er op het dak van de fabriek waar de Prius wordt gebouwd 50.000 vierkante meter zonnecellen. Deze panelen leveren de helft van de energie die nodig is om de fabriek te laten draaien. De andere helft wordt door de fabriek zelf duurzaam opgewekt door cogeneratie van gas.

Bovendien wordt het water dat bij de productie nodig is, 5 maal schoner aan de rivier teruggegeven dan dat het er uit is gehaald

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2012
Categorie: Milieu
Bron: Toyota
Gerelateerde artikelen  
03-11-2010 Nieuws Auris lijstaanvoerder Eco Test Consumentenbond
31-03-2016 Nieuws Opel kondigt details aan van brandstofverbruik en emissies
06-09-2018 Nieuws Opel nu al helemaal WLTP ready
17-06-2013 Nieuws 'Toyota groenste bedrijf ter wereld'
03-05-2018 Nieuws Nieuwe Cayenne nu ook beschikbaar als plug-in hybride
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.