Nieuws  
 

In Nederland neemt de ‘derde werkplek' aan populariteit toe, betuigt Eduard Schaepman algemeen directeur van Regus Nederland op MT.nl. Als bovendien volgend jaar het woon-werkverkeer niet meer (onbelast) vergoed wordt, kan zo'n extra werkplek voor velen financieel interessant worden.

In plaats van op kantoor (de 'eerste werkplek') of thuis (de 'tweede werkplek') te werken, nemen mensen hun laptop, tablet en/of smartphone steeds vaker mee naar de bibliotheek, een business lounge, business centers, gezamenlijke werkplekken of koffiebars. Er bestaat niet een specifieke 'derde werkplek'; mensen kiezen de plek die het beste past bij hun locatie, werkstijl en planning. Vaak is zo'n locatie ook makkelijker te bereizen vanuit huis.

Maar volgens Schaepman kan een derde werkplek niet alleen reistijd besparen, het is ook mogelijk dat een derde werkplek kosten bespaart. Zeker met het oog op de aanstaande mogelijke forensentaks. Woon- werkverkeer wordt in de toekomst belast, maar als je een werkplek dichtbij huis creëert, reduceer je de kosten. Reis je namelijk van je derde werkplek naar een afspraak of naar kantoor (bijvoorbeeld 30 kilometer verder) dan is dat werk-werk verkeer en dat blijft onbelast, ongeacht de afstand. Zo bespaar je naast de reistijd ook nog eens extra kosten. Aldus het (gedeeltelijke) betoog van Schaepman op de website van Management Team.

Lees hier zijn gehele bijdrage

Plaats op:
Datum: 22 augustus 2012
Categorie: Fiscaal, Het Nieuwe Werken
Bron: MT.nl
Gerelateerde artikelen  
09-03-2012 Nieuws Kantoor van de concurrent als nieuwe werkplek
31-05-2012 Nieuws Besparen op werkplek in kaart via Mobiliteit.nu
30-12-2007 Nieuws Werkgever moet rookvrije lease-auto garanderen
03-11-2010 Achtergrondartikelen MKB-marktmonitor: kleine bedrijven nog nauwelijks flexibel
10-05-2012 Nieuws NS-stations krijgen flexibele werkplekken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,33 seconden.