Nieuws  
 

Het Hof Amsterdam heeft vorige week bepaald dat een werknemer na zijn (vrijwillig) ontslag zijn leasecontract moet overnemen en een afkoopsom moet betalen. De werkgever was naar de rechter gestapt omdat de werknemer de schadevergoeding niet wilde betalen.

De schadevergoeding bestaat uit een aantal maandelijkse termijnen die gedurende de looptijd van de arbeidsovereenkomst voor rekening van de werknemer waren en de afkoopsom die de leasemaatschappij aan de werkgever in rekening had gebracht.

Volgens de gebruikersovereenkomst was de werknemer bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst voor de expiratiedatum van het leasecontract verplicht om het leasecontract over te nemen of de afkoopsom te betalen.

Het Hof stelde vast dat de werknemer vrij was in de keuze van merk, type en uitvoering van de leaseauto en dus zelf verantwoordelijk was voor de hoogte van de maandelijkse leasetermijnen en de kosten bij eventuele voortijdige beëindiging. Door de ondertekening van de gebruikersovereenkomst heeft de werknemer zich akkoord verklaard met de verplichting om de kosten van voortijdige beëindiging van de leaseovereenkomst te vergoeden.

Het hof was van oordeel dat de gevolgen van de gebruikersovereenkomst niet onaanvaardbaar zijn, zodat de werknemer aan zijn contractueel overeengekomen verplichting kon worden gehouden.

Plaats op:
Datum: 29 augustus 2012
Categorie: Juridisch, Autoregelingen
Bron: Hof Amsterdam
Gerelateerde artikelen  
08-08-2011 Nieuws Niet-verhaalde afkoopsommen bij leaseregeling vormen loon
25-08-2011 Nieuws Leaseauto jaagt werknemer op kosten bij ontslag
31-07-2017 Nieuws Werknemer betaalt 100 procent teveel bij afscheid nemen van leaseauto
22-11-2010 Nieuws Logica op zwarte lijst bij VAvdZ
19-02-2016 Nieuws VZR wint hoger beroep in lang bevochten zaak over afkoopsom
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.