Nieuws  
 

Rijkswaterstaat daagt bedrijven uit om voorstellen te doen voor individuele verkeersinformatiesystemen, zogenoemde ‘in-car informatiediensten'. Dit moet automobilisten in hun auto voorzien van actuele verkeer- en parkeerinformatie en reisadvies op maat.

Bedrijven kunnen meedoen aan een prijsvraag en met een winnend voorstel krijgen ze de kans om hun ideeën in de praktijk te testen.

Optimale route

Rijkswaterstaat organiseert de prijsvraag ‘in-car informatiediensten' binnen de Praktijkproef Amsterdam. Hierin werken de gemeente Amsterdam, de Stadsregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en marktpartijen samen om de doorstroming van het Amsterdamse wegverkeer te verbeteren.

Met in-car informatiediensten hoopt Rijkswaterstaat automobilisten de meest optimale route te kiezen, waardoor reistijden korter en betrouwbaarder worden.

Sneller, zuiniger en veilger

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu: "Ik verwacht veel van de nieuwe toepassingen van in-cartechologie om de doorstroming op de weg te bevorderen. De ervaringen die de overheden samen met de marktpartijen in Amsterdam opdoen kunnen we straks in heel Nederland gebruiken. In-cartechnologie en slim verkeersmanagement stellen de weggebruiker in staat sneller, zuiniger en veiliger te reizen."

Voorstellen van bedrijven moeten uiterlijk maandag 19 november 2012 bij Rijkswaterstaat binnen zijn. Vier voorstellen worden vanaf het najaar van 2013 in de praktijk beproefd. Bedrijven kunnen meer informatie vinden over deze prijsvraag op www.tenderned.nl.

Plaats op:
Datum: 11 september 2012
Categorie: Technologie & Innovatie, Aanbestedingen, Overheid
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Gerelateerde artikelen  
24-12-2012 Nieuws ANWB-consortium wint prijs In-car-informatiedienst
03-12-2010 Nieuws 10 procent minder vertraging door slimme maatregelen
08-02-2013 Nieuws Schultz wil slimme autotechnieken landelijk inzetten
16-10-2018 Nieuws Aan de slag met rijgedrag automobilisten
26-06-2013 Nieuws Data moet sneller vrije parkeerplek opleveren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.