Nieuws  
 

De pakketten van PostNL worden in Leeuwarden voortaan met bestelbussen op CO2-neutraal groengas geleverd. Daarvoor is een publiek/private samenwerking opgezet tussen Roorda Transport Services, OrangeGas, de gemeente Leeuwarden en Pakketten van PostNL.

Roorda Transport Services, dat voor PostNL de pakketten bezorgd, is daarmee de eerste duurzame pakketbezorger in een landelijk programma van PostNL Pakketten dat zelfstandige pakketbezorgers stimuleert te verduurzamen.

Roorda nam september vorig jaar al het initiatief voor de aanschaf van vier voertuigen op Groengas in samenwerking met groengasleverancier OrangeGas. Vervolgens ontwikkelde Post.nl een landelijk programma met als doel meer zelfstandige pakkettenbezorgers te stimuleren om duurzaam te gaan rijden.

Onderaannemers

Laurens Tuinhout, directeur sourcing & sustainability bij PostNL Pakketten: "Als een van de leiders in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index moeten wij verder gaan met verduurzamen dan alleen onze eigen activiteiten. Ongeveer 80% van onze transportactiviteiten wordt door onderaannemers uitgevoerd. Met ons landelijke programma willen wij meer zelfstandige pakkettenbezorgers stimuleren groen te gaan rijden."

In het programma vraagt PostNL de transportpartners extra te investeren in duurzame middelen. Als tegenprestatie wordt meer zekerheid geboden deze investering terug te verdienen.

Marthijs Roorda van Roorda Transport Services: "Door op groengas te rijden bespaar ik op de kosten per kilometer vanwege de lagere prijs en de lagere onderhoudskosten. En bovendien rijden we CO2-neutraal. Doordat OrangeGas het netwerk van Groengas tankstations alsmaar verder uitbreidt, kan ik ook op steeds meer tankstations terecht."

Plaats op:
Datum: 21 september 2012
Categorie: Brandstof
Bron: PostNL
Gerelateerde artikelen  
19-06-2018 Nieuws Leeuwarden eerste binnenstad waar PostNL uitstootvrij gaat bezorgen
27-03-2017 Nieuws PostNL bezorgt 100 procent uitstootvrij op de Wadden
18-05-2017 Nieuws PostNL vervangt 100 autoritten door e-bakfiets in Amsterdam
04-10-2016 Nieuws PostNL vervangt 400 dieselwagens door schonere groengasbestelwagens
06-12-2016 Nieuws OrangeGas overhandigt Groengas-certificaat aan A.Hak
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.