Nieuws  
 

AMD Automotive fiscalisten heeft de plannen uit het kersverse regeerakkoord doorgespit op onderdelen waar het de auto(mobiliteit) betreft. Daaruit blijkt weer eens dat de politiek grillig kan zijn.

Leek het er bijvoorbeeld vorige week nog op dat er niet aan de MRB-vrijstelling voor oldtimers getornd zou worden, deze week blijkt uit het regeerakkoord dat de nieuwe coalitie de vrijstelling toch wil afschaffen, schrijft AMD.

Goed nieuws is er echter ook, zoals voor elektrisch rijden. Uit het regeerakkoord blijkt dat de nieuwe coalitie vindt dat elektrisch vervoer veel kansen biedt. Met netbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden worden afspraken gemaakt over de laadinfrastructuur om de groei van elektrische mobiliteit verder te stimuleren.

Accijns op LPG

De accijns voor diesel wordt verhoogd met 3 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 46 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging, die ingaat op 1 januari 2014, bedraagt 230 miljoen euro.

De accijns op LPG wordt verhoogd met 7 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 18 cent per liter. De opbrengst van deze accijnsverhoging bedraagt 50 miljoen euro. Ook deze verhoging gaat in op 1 januari 2014.

Eurovignet

Het Eurovignet wordt verder toegespitst op schonere vrachtwagens. Eventuele meeropbrengsten worden gebruikt voor investeringen in weginfrastructuur.

De boetes voor te laat betalen van de motorrijtuigenbelasting gaan omhoog. Voor het eerste betaalverzuim geldt straks een boete van 50 euro. Bij de tweede keer te laat betalen binnen 2 jaar gaat de boete omhoog naar 100 euro. Vanaf de derde keer binnen twee jaar wordt dat 150 euro.

Gedragsverandering

Er komt geen kilometerheffing. In plaats daarvan wordt bekeken hoe de bestaande infrastructuur via onder meer gedragsverandering van reizigers beter benut kan worden, om daarmee de files te verminderen.

Tenslotte, maar dat was al bekend uit het op 1 oktober gepresenteerde deelakkoord: de plannen voor de forenzentaks worden geheel teruggenomen, inclusief de gevolgen voor de tegenbewijsregeling van de bijtelling voor de auto van de zaak.

Plaats op:
Datum: 30 oktober 2012
Categorie: Fiscaal, Overheid
Bron: AMD automotive fiscalisten B.V.
Gerelateerde artikelen  
24-12-2012 Nieuws Bovag: overheid verhoogt brandstofprijzen met 7 tot 11 cent
02-11-2012 Nieuws RAI: kilometerheffing grootste gemis in regeerakkoord
03-01-2011 Nieuws Accijns op autobrandstof met 0,6 procent verhoogd
12-08-2013 Nieuws Schatkist loopt 1 miljard mis door tanken over de grens
05-09-2012 Nieuws Benzineprijs bereikt nieuw record
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.