Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Op het jaarcongres van Connekt heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu vandaag de Lean and Green Award in ontvangst genomen vanwege de inspanning voor een vermindering van CO2-uitstoot.

Het ministerie heeft tot doel de CO2-uitstoot in vijf jaar tijd met 20% te verminderen. De plannen zijn uit verschillende hoeken van de organisatie aangeleverd. Het gaat onder meer om de aanschaf van elektrische en hybride auto's voor het wagenpark van het ministerie en Rijkswaterstaat en het terugdringen van het brandstofverbruik door de vloot van de Rijksrederij.

Ook worden er maatregelen op het terrein van de huisvesting van de ambtenaren genomen. Het ministerie verhuist naar een locatie naast het Centraal Station in Den Haag en gaat het gebruik van het openbaar vervoer en de (elektrische) fiets en het thuiswerken stimuleren.

Connekt

Connekt is een netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland.

Het programma Lean and Green van Connekt werd in 2008 gestart en richtte zich aanvankelijk vooral op de vermindering van de CO2-uitstoot in de transportsector. Inmiddels hebben 294 bedrijven, organisaties en overheden zich bij dit netwerk aangesloten en hebben 110 bedrijven gezamenlijk al een CO2-reductie van 18,2 procent gerealiseerd.

Plaats op:
Datum: 9 november 2012
Categorie: Awards, Overheid, Milieu
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Gerelateerde artikelen  
14-03-2013 Nieuws Lean and Green Solutions-certificaat voor TomTom
12-11-2012 Nieuws Douwe Egberts wint 'groen rijden' award
21-05-2013 Nieuws Stad Alkmaar in de prijzen met duurzame mobiliteit
21-06-2010 Nieuws Grote retailer start CO2 neutrale distributie
03-12-2012 Nieuws Green Deal voor meer fiets woon-werkverkeer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.