Nieuws  

Leasemaatschappij Alphabet heeft vandaag officieel het zakelijke autodeelprogramma AlphaCity in Nederland geïntroduceerd. Volgens de leasemaatschappij een uiterst eenvoudig en efficiënt concept: in plaats van kilometervergoedingen, daghuur en taxi's kunnen medewerkers AlphaCity gebruiken voor zakelijke en privédoeleinden.

AlphaCity is al eerder geïntroduceerd in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De BMW's en Mini's die worden ingezet zijn af-frabriek voorzien van de benodigde techniek. Gebruikers melden zich online aan en krijgen vervolgens een sleutelloze toegang tot de auto door middel van een RFID chip. De chip en de elektronica staan in verbinding met een centraal systeem dat onder meer zorgt voor het aan- en afmelden van de gebruikte auto's.

John Spies (l) en Anne Brons van AlphabetAlphaCity maakt het voor medewerkers mogelijk om op elk gewenst moment een auto te reserveren. De werkgever bepaalt zelf door wie, wanneer en op welke voorwaarden de auto's geboekt kunnen worden voor zowel zakelijk als privégebruik. Het eventuele mobiliteitsbudget van een medewerker kan hiervoor dus ook worden ingezet.

Klanten zijn eigenaar

Een bedrijf least de AlphaCity-auto op basis van een full operational lease contract, aangevuld met een maandelijkse fee voor de op maat gesneden boekingssite, de benodigde hard- en software in de auto en de gewenste rapportages van het gebruik van deze auto's. Klanten zijn dus ‘eigenaar' van hun AlphaCity auto's en dat betekent dat zij hun medewerkers 24 uur per dag mobiliteit kunnen bieden. 

"Dat AlphaCity meer flexibiliteit, vrijheid en kostenefficiency biedt, kregen we in oriënterende klantgesprekken bevestigd. AlphaCity neemt niet alleen de bekende nadelen van een autopool weg, maar maakt zakelijke ritten minder afhankelijk van huurauto's, openbaar vervoer, taxi of de inzet van privé-auto's", aldus Anne C.J. Brons, Director Marketing & Business Development.

Employee benefits

Brons benadrukt dat een groot voordeel van AlphaCity is dat de deelauto ook voor privégebruik ingezet kan worden, wanneer deze bijvoorbeeld 's avonds of in het weekend stilstaat. Daarmee kan de auto extra opbrengsten genereren en vormt het een plezierige aanvulling op de employee benefits. "De opbrengsten daarvan verlagen de netto kosten voor het bedrijf."

Plaats op:
Datum: 14 november 2012
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
09-05-2012 Nieuws Alphabet zet vaart achter deelautoproject Alphacity
03-10-2013 Nieuws AlphaCity nu ook in Belgie
15-06-2018 Nieuws Zakelijk autodelen groeit snel
13-01-2012 Nieuws Wagenpark Alphabet in recordtijd geintegreerd
16-05-2012 Nieuws Used Car Center (UCC) wordt Alphabet Occasions
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.