Nieuws  
 

Vrouwen blijken voorlopers op het gebied van autokeuze. De vraag naar kleine zuinige auto's groeide de afgelopen jaren sterk onder vrouwen, maar neemt nu weer af. Bij mannen komt die vraag nu op gang.

Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagenpark van 20.000 voertuigen.

De gemiddelde CO2-uitstoot ligt bij vrouwelijke bestuurders momenteel zes gram per kilometer lager dan bij mannen. Ook het verbruik is bij vrouwen lager; per 100 kilometer verbruiken vrouwen gemiddeld ruim 0,34 liter brandstof minder dan mannen.

Bij een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar besparen vrouwen door hun rijgedrag en autokeuze 85 liter brandstof en 150 kilo Co2 uitstoot. Dick Cozijnsen, Commercieel Directeur Business Lease Nederland: ‘Het rijgedrag van vrouwen is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. In Nederland rijden ruim acht miljoen auto's rond, waarvan het merendeel door mannen wordt bestuurd. Dit betekent dat er nog veel te besparen valt.'

MPV of stationwagon

De zuinige cijfers zitten hem dus voornamelijk in het feit dat vrouwen al langer tuk zijn op kleine zuinige auto's. Mannen daarentegen kiezen het liefst voor een stationwagen. Althans, dat deden ze. De vraag naar kleintjes wint nu onder mannen aan populariteit, blijkt uit het onderzoek.

Vrouwen gaan juist weer voor wat grotere auto's, zoals een MPV of een stationwagen. Wel kiezen ze dan bewust voor een ‘schonere uitvoering'. ‘Hoewel de kleinere auto's eerder nog als ‘vrouwenauto' werd getypeerd, doorbreken vrouwen dit vooroordeel door vaker een grotere wagen te kiezen. Opmerkelijk is dat vrouwen de trend zetten in autovoorkeur, mannen volgen steeds een jaartje later,' aldus Cozijnsen.

Plaats op:
Datum: 20 november 2012
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Business Lease B.V.
Gerelateerde artikelen  
04-09-2018 Nieuws Driekwart van de verkeersdoden is man
24-08-2012 Nieuws Vrouwen vaker op de bon dan mannen
22-04-2013 Nieuws Drenthe schoonste autoprovincie van Nederland
27-09-2016 Nieuws Vrouwen besparen slimmer op autokosten dan mannen
04-02-2016 Nieuws Mannen rijden duurste auto's
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.