Nieuws  
 

Binnenkort starten Maastricht, Leeuwarden en Amsterdam met de aanbesteding van Park & Bike voor bedrijven en werknemers. Gezocht wordt naar exploitanten die deze variant van de P+R (Park + Ride) willen ontwikkelen.

Het initiatief komt van het Kennisplatform Verkeer & Vervoer (KpVV), CROW en de ANWB. Volgens deze partijen is er een tendens dat we de auto aan de rand van de stad parkeren en op een andere manier verder reizen. Het scheelt tijd en kosten.

P+R (Park + Ride) bestaat al langer. Maar nu wordt er dus de combinatie met de fiets gezocht. Want de fiets is het snelste vervoersmiddel in de stad. Daarbij is volgens de initiatiefnemers Park & Bike in potentie een kansrijk concept omdat het ook goed is voor het imago van deelnemende bedrijven. Maar wellicht belangrijker: er zijn minder dure parkeerplaatsen nodig. Een Park & Bike (van 10 tot 250 fietsen) zou ook relatief makkelijk en goedkoop te realiseren zijn.

Het idee is dat een partij die Park & Bike aanbiedt in een regio ( de ‘exploitant'), dat kan doen door contracten af te sluiten met bedrijven die hiervan gebruik maken.

KpVV, CROW en ANWB hebben een factsheet opgesteld voor potentiele exploitanten van Park & Bike.

Plaats op:
Datum: 21 november 2012
Categorie: Aanbestedingen, Mobiliteit
Bron: Kennisplatform Verkeer en Vervoer
Gerelateerde artikelen  
11-07-2013 Nieuws Hertz lanceert ‘Park & Bike’
30-03-2011 Nieuws E-bike pakket voor werkgevers gelanceerd
10-04-2012 Nieuws Peugeot ontwerpt zakelijke E-bike
09-09-2012 Nieuws Gratis e-bike voor Maastrichtse forens
03-11-2010 Nieuws Het Park-line parkeeronderzoek over parkeerstress
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.