Nieuws  
 

Noordlease heeft alle schadegevallen geanalyseerd en komt met een top10 van meest voorkomende schades. Op nummer 1: de onbekende schade. Vooral geconstateerd bij inname van de auto wat zowel voor de berijder als de leasemaatschappij erg vervelend is.

Leaserijders zijn veelrijders. En ondanks dat de 700.000 leaserijders in Nederland veel kilometers maken zijn er verhoudingsgewijs weinig schades. Gemiddeld gerekend rijdt elke leaseauto zo´n 0,8 schades per jaar, wat neerkomt op ongeveer 560.000 jaarlijkse schades onder leaserijders.

Noordlease heeft een wagenpark van 10.000 auto's en dus circa 8.000 schades die jaarlijks worden gemeld. Gemiddeld verwerken de schadespecialisten van Noordlease ruim 30 uiteenlopende schades per dag, meldt de leasemaatschappij.

De 10 meest voorkomende schades bij Noordlease zijn:

1 Onbekende oorzaak
2 Glas - Steenslag - (reparatie)
3 Glas - Barst in ruit - (vervanging)
4 Parkeerschade - Stilstaand, tegenpartij onbekend
5 Aanrijding paal / boom
6 Parkeerschade - Manouvreren, tegenpartij bekend
7 Kop-staart aanrijding
8 Achteruitrijden
9 Vandalisme / diefstal
10 Aanrijding gebouw / hek

Het grootste aantal schades heeft dus een onbekende oorzaak. De belangrijkste reden is volgens Noordlease dat de berijder van de leaseauto bij het melden van de schade niet precies kan aangeven hoe de schade is ontstaan. Het gebeurt ook dat een berijder niet elke schade aan de leasemaatschappij doorgeeft. Bij inname van de leaseauto aan het einde van het contract wordt het pas geconstateerd.

Dit laatste is voor zowel de berijder als de leasemaatschappij erg vervelend. Waarbij Noordlease naar eigen zeggen niet graag onnodig kosten of het eigen risico ter waarde van € 150,- aan de berijder van de auto wil doorberekenen.

Maar waardevermindering van het voertuig wil een leasemaatschappij evenmin, de auto levert bij verkoop dan veel minder op.

Met een duidelijk innameprotocol probeert de leasemaatschappij dit te voorkomen. Waarbij de wagenparkbeheerder online het volledige rapport van elke ingenomen leaseauto inclusief foto's van het voertuig en geconstateerde schade kan inzien. "Dankzij het heldere innamerapport zijn wij goed in staat klachten van wagenparkbeheerders over ingenomen leaseauto´s te voorkomen."

Plaats op:
Datum: 2 december 2012
Categorie: Schade / schadeherstel
Bron: Noordlease
Gerelateerde artikelen  
09-05-2019 Nieuws Macadam en VZR slaan handen ineen
17-07-2012 Nieuws Eenzijdige ongelukken grootste schadepost auto’s
14-08-2013 Nieuws Alle schade melden via de smartphone bij LeasePlan
30-01-2012 Nieuws Noordlease meldt succes met privélease
29-01-2008 Nieuws mannen tot 20 jaar: vaak en veel schade
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.