Nieuws  
 

Vooralsnog houden de meeste organisaties vast aan voor de hand liggende mobiliteitsoplossingen, zoals de leaseauto of de vaste kilometervergoeding. Maar dit gaat de komende jaren veranderen, zegt Mobility Mixx.

De mobiliteitsaanbieder heeft door TNS Nipo onderzoek laten doen. Daaruit moet blijken dat als het aan de werkgevers ligt, werknemers zelf steeds meer inspraak krijgen in de invulling van hun zakelijke kilometers. Bijvoorbeeld door middel van het mobiliteitsbudget. De interesse hierin is groot, maar nog maar één op de twintig bedrijven maakt er gebruik van. Dat zijn voornamelijk organisaties uit de non-profitsector en de zakelijke dienstverlening.

Kostenoverwegingen

Mobility MixxRuim een derde van de werknemers in Nederland is tijdens zijn werk met regelmaat onderweg. Momenteel gebruikt het gros van hen hiervoor de traditionele vervoersopties, zoals de auto (87%) en de fiets (73%), gevolgd door de bus (53%) en de trein (50%).

Directeur Paul Wessels: “Steeds vaker klinkt het verzoek vanuit werkgevers dat zij hun werknemers willen betrekken bij de invulling van hun zakelijke mobiliteit. Vooral uit kostenoverwegingen of duurzaamheidmotieven. Wij adviseren deze bedrijven om in dit geval het mobiliteitsbudget te overwegen. Door de achterliggende financiële stimulans wegen gebruikers hun vervoersopties zorgvuldig af: het deel van het budget dat ze niet uitgeven aan hun zakelijke vervoer komt namelijk ten goede aan hen zelf. Dit leidt vanzelf tot efficiëntie en lagere kosten.”

Mobiliteitskaart

Maar niet alleen het mobiliteitsbudget komt steeds meer in trek. De mobiliteitskaart zal naar verwachting vanaf 2013 een vlucht nemen. Vanaf dat moment komt Mobility Mixx met een volledig geïntegreerde kaart (de Mobility Card) voor alle vormen van zakelijke mobiliteit.

Met deze kaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen inchecken en uitchecken bij alle vormen van openbaar vervoer, maar ook gebruik maken van deel- en huurauto’s, tanken en parkeren.

Eerder liet Paul Wessels voor de camera van AutoleaseWereld weten deze kaart als doorbraak te beschouwen.

Plaats op:
Datum: 18 december 2012
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mobility Mixx B.V.
Gerelateerde artikelen  
31-01-2013 Nieuws Mobility Mixx lanceert nieuwe zakelijke OV-chipkaart
11-10-2012 Nieuws “Slechts 1/3 werkgevers heeft mobiliteitsdoelstellingen”
01-04-2011 Nieuws Mobility Mixx verwerkt 50 miljoen zakelijke kilometers
20-11-2012 Nieuws "Gemis duidelijk mobiliteitsbeleid kost bedrijf geld"
23-06-2011 Nieuws OV-fietshuur met mobiliteitskaart groeit explosief
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.