Nieuws  
 

Het ministerie van Economische Zaken stelt €500.000 beschikbaar voor ondernemers die op het gebied van elektrisch vervoer een nieuw product willen ontwikkelen, maar daar niet voldoende middelen of kennis voor hebben.

Ondernemers kunnen dan een zogeheten ‘innovatievoucher’ krijgen; een tegoedbon waarmee een bedrijf naar een kennisinstelling kan stappen om expertise in te kopen. Met de innovatievoucher wil EZ startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen.

“Ongeveer 100 startende ondernemers krijgen op deze manier de kans en de ruimte om te innoveren en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze mobiliteit”, aldus minister Kamp van Economische Zaken.

Er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt en dat maakt elektrisch vervoer economisch interessant. Jonge startende ondernemingen spelen hierin een belangrijke rol, zegt het ministerie. Zij zetten vaak nieuwe producten of diensten in de markt. Juist voor hen is het lastiger om geld vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis over elektrisch vervoer. Kennis die wel aanwezig is bij kennisinstellingen zoals TNO, de TU Delft, de Hogeschool Rotterdam en de TU Eindhoven.

De regeling gaat open per 2 januari 2013, vanaf die datum kunnen aanvragen ingediend worden bij Agentschap NL.

Plaats op:
Datum: 20 december 2012
Categorie: Overheid, Elektrisch rijden
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Gerelateerde artikelen  
16-01-2013 Nieuws Kwart van innovatievouchers elektrische mobiliteit geclaimd
10-04-2013 Nieuws Mobiliteitsvoucher voor onderzoek e-scooter bij thuiszorg
13-02-2013 Nieuws TNO lanceert eendagsadvies elektrisch rijden voor MKB
19-03-2013 Nieuws Agentschap NL inventariseert knelpunten elektrisch rijden
29-09-2017 Nieuws Elektrisch vervoer krijgt een boost
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.